Ga naar de inhoud

Feestelijke ontsteking van de Grootste Kerstboom in Nederland

Update:
Grootste Kerstboom spektakel

De bezienswaardige stad IJsselstein maakt zich klaar om voor de 25ste keer de Grootste Kerstboom ter wereld aan te steken. Op 9 december wordt dit unieke lichtpuntje in de donkere dagen weer ontstoken, met deze bijzondere gastoptredens.

Naast de beroemde Coca-Cola Kersttruck en knusse foodtrucks zijn er verschillende muzikale artiesten, lokaal en bekend. De optredens zorgen voor een vrolijke kerstsfeer.

Wat staat er allemaal op het feestelijke programma rondom de Grootste Kerstboom die avond.

Brengt licht in de duisternis

  • Het magische spektakel begint al om 6 uur ’s avonds met de energieke optredens van Vrouwe IJsselstein Swingt, Dennis Baars en DJ Patjoo.
  • Tot de bijzondere gasten behoort ook de geweldige zangeres Berget Lewis, die niet alleen optreedt, maar ook de eer heeft om de Grootste Kerstboom te ontsteken om 19.45 uur.
  • Daarna verwelkomen ze Trijntje Oosterhuis en ZO! Gospel Choir, die ons meenemen in hun kerstrepertoire.
  • Tessa Bakker en opnieuw DJ Patjoo sluiten het evenement waardig af.

Kerstsfeer alom

De geliefde Coca-Cola Kersttruck opent zijn deuren voor de gelegenheid, en diverse foodtrucks zorgen ervoor dat niemand hongerig of dorstig moet blijven.

De presentatie van de avond is in handen van DJ Silvan Stoet. Die zorgt dat het programma vlot verloopt.

Ghita van der Kraan, voorzitter van de stichting De Grootste Kerstboom, benadrukt de bijzonderheid van deze 25e editie: “De Grootste Kerstboom hoort bij Kerst. Als lichtbaken en als lichtpuntje.”

Voorbereidingen Grootste Kerstboom event zijn in volle gang

De voorbereidingen voor deze bijzondere avond lopen al op rolletjes, de 120 energiezuinige bouwlampen van Osram HQL zijn dankzij de hulp van vrijwilligers in de Gerbrandytoren geïnstalleerd en ook het toplicht is al op zijn plaats.

De Grootste Kerstboom brandt van 9 december 2023 tot en met 6 januari 2024 continue. Naast de feestelijke ontsteking is er ook een Winterfair in de binnenstad van IJsselstein, een gezellige markt vol kramen, muziek, en diverse activiteiten die de hele dag doorgaan.

Beelden terugkijken ontsteking de Grootste Kerstboom

Bron: hetkontakt

Meer over: