Ga naar de inhoud

Nu in de bioscoop: de memoires van Priscilla ‘De vrouw van Elvis’

Update:
Priscilla en Elvis Presley bioscoop film

De betoverende film ‘Priscilla’ speelt nu in de bioscopen. Deze memorabele film geregisseerd door de getalenteerde Sofia Coppola, vertelt het emotionele verhaal van een van de grootste legendes uit de Amerikaanse popgeschiedenis: het liefdesverhaal en tumultueuze huwelijk van Elvis en Priscilla. Een echte kijktip!

Hoe de film begint

In 1959 ontmoet de legendarische zanger en acteur Elvis Presley de 14-jarige Priscilla Beaulieu op een feest in Bad Nauheim, Duitsland. De 24-jarige zanger is dan net opgeroepen voor militaire dienst. Ondanks bezorgdheid over hun leeftijdsverschil en Elvis roem, beginnen ze te daten. Na Elvis dienst verliezen ze contact, wat Priscilla verdrietig maakt.

In 1962 herenigen ze zich, en Elvis nodigt Priscilla uit om bij hem op Graceland in Memphis te wonen. Tijdens haar bezoek naar de VS wordt ze verwelkomd door Elvis, zijn vrienden en grootmoeder. Een reis naar Las Vegas resulteert echter in medicijnmisbruik, en een verwarde Priscilla keert terug naar Duitsland. Met Elvis hulp overtuigt ze haar ouders ervan om naar Graceland te verhuizen voor haar laatste schooljaar.

Priscilla en Elvis gaan trouwen

Hoewel de jonge vrouw geniet van haar tijd op Graceland, ervaart ze spot op school en controle door Elvis vader en stiefmoeder. Elvis moedigt haar aan om haar uiterlijk te veranderen. De isolatie en geruchten over zijn ontrouw met Ann-Margret heffen hun tol.

In 1967 trouwt het stel, maar de druk van Elvis carrière en drugsgebruik veroorzaken spanning tussen het echtpaar. Priscilla raakt toch zwanger van Lisa Marie in 1968. Intussen worstelt Elvis met zijn gezondheid en verslavingen. In 1973 confronteert Priscilla dronken Elvis over zijn vreemdgaan. Ze vraagt later de scheiding aan, na een bezoek aan Graceland. Je ziet in de film een verslagen jonge moeder vertrekken uit huis, terwijl de fans buiten de poorten van de villa staan te posten.

Priscilla bij Filmfestival van Venetië

De Film ‘Priscilla’ nam deel aan de hoofdcompetitie van het prestigieuze Filmfestival van Venetië, waar de hoofdrolspeelster actrice Cailee Spaeny de prijs voor Beste Actrice in de wacht sleepte. Deze meeslepende film is gebaseerd op de persoonlijke memoires van Priscilla Presley, getiteld ‘Elvis & Me‘.

Ga deze film zien in de bioscoop en Stap terug in de tijd en herbeleef de emoties en herinneringen van de periode waarin Elvis en Priscilla jong waren. Laat je meevoeren door dit hartverwarmende verhaal, dat de onzichtbare kant van een Amerikaanse pop legende onthult via de aantekeningen van zijn ex-vrouw.

Bekijk hier de trailer >>

Nog een kijktip: dagelijks nostalgische tv bij ONS.

Meer over: