Hoe en waardoor komt het dat dit plantje dorre blaadjes krijgt?

In mijn balkonbakken heb ik in het voorjaar deze plantjes geplant,maar sinds een paar weken ziet het er zo uit [zie foto]
Ik geef geregeld plantenvoeding en met het planten heb ik ook nieuwe aarde gebruikt.
Wat is dit en waardoor komt dit en wat kan ik hiertegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Buitenplanten met harde bladeren, maar ook coniferen, reageren op te droog staan, pas veel later.( weken later, coniferen maanden later) Soms weken later worden ze alsnog bruin, precies in een perioden dat het met de plant weer beter gaat.( vochtig genoeg) Dus eigenlijk reageert de plant als het beter gaat, door het dode gedeelte van het blad af te stoten. Over enige tijd kan je de dode stukjes er gewoon uit breken.

Het dor worden van de blaadjes van deze plant (die overigens Euonymus fortunei heet) kan meerdere oorzaken hebben. Het is van origine een tuinplant, en hij is toch wel wat gevoelig voor het uitdrogen van de kluit. In een bak op het balkon gebeurt dan nu eenmaal wat sneller, door de zon en de wind. Verder kan het ook zijn dat de plant teveel voedingsstoffen krijgt, door het bijmesten. Probeer in eerste instantie de potkluit wat vochtiger te houden (wat vaker water geven i.p.v. in één keer veel b.v.), en wat minder bij te mesten. Als het goed is, zou het verdorren dan af moeten nemen. In de bron wat algemene informatie over de plant.

Bronnen:
http://www.neerlandstuin.nl/struiken/euony...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100