iemand.enig idee hoe ik mussen uit mijn tuin jaag?

Ik heb hier behoorlijk.last van.mussen, vind erg leuk te zien die kleine beestjes, ze zaten.in mijn schuur geen.probleem.dicht gepurt, maar nu hebben ze mijn grote zwembad zon 1 met pomp lek gekregen nou ben ik er dus wel klaar mee,.nou wil ik graag weten is er een.diepvriesruimte manier om ze te.verjagen, heb ook nog een.hond lopen dus niet een plant waar ze bijvoorbeeld niet van.houden.maar wel.giftig is.voor.mijn kids en.hond alvast bedankt

Toegevoegd na 44 seconden:
Diervriendelijke sorry Haha

Toegevoegd na 16 uur:
Ik heb het niet over mussen vergiftigen gehad, maar zoals voor katte. Heb je bv een plant waar ze niet van houden en wegblijven of een middeltje turkije vind ik die beesten mooi maar als de populatie idd uitgeroeid is dan is dat.hier niet te merken en idd men zwembad is lek door een mus die dacht lekker water te drinken of te poedelen en heeft op de bovenrand van de zwembad gestaan en daardoor lek

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan deze mussen verjagen met een tuinuil. Deze is te koop voor 5.95 per stuk. Hij heeft een holografische uitstraling en de vogels komen dan niet in je tuin erger dit schrikt ze af. Wordt ook gebruikt bij fruitbomen. Wel jammer overigens want het is zo mooi om deze vogels etc te bekijken en ervan te genieten maar dat is mijn eigen mening.

alle planten uit je tuin halen en helemaal betegelen. Dan komen ze echt niet meer. Of roofvogels gaan houden, vinden mussen ook niet leuk. Maar serieus, er is niets aan te doen verder, buiten zorgen dat ze het niet naar hun zin hebben in je tuin (neem trouwens aan dat je een plant NIET giftig voor hond en kind wilt, maar dat terzijde)

Honden vinden mussen niet zo interessant. Katten daarentegen wel. Dus af en toe de kat van de buren lenen en deze in je tuin laten banjeren.

Nee die is er niet een mogelijkheid om mussen uit je tuin te houden. Vogels leven in de vrije natuur en trekken zich niets aan van wat mensen wel of niet leuk vinden. En dat mussen je zwembad lek hebben gekregen daar geloof ik niets van . Giftige planten poten of uit zaad laten groeien heeft ook geen zin, want een mus is lang niet gek en eet alleen wat hij zeker weet wat goed voor hem/haar is. de slimste oplossing is overigens om de mussen zelf te voeren op een voederplaats/voeder huisje als ze dan gegeten hebben dan zie je ze verder niet meer. Overigens is de huismus een beschermd dier zie bron. Dus kun je er beter de plezierige kant van inzien net als je dat van je hond hebt.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/vogels/904...
http://huismussenblog.nl/?p=6282
http://www.kad.nl/Soortenregister.htm?a=in...
http://www.youtube.com/watch?v=EzolN2yJdz4

Een mus kan alleen je zwembad kapot krijgen als hij gekruist is met een steenarend, man wees blij dat jij nog mussen in je tuin hebt.

Een ouderwetse vogelschrik of, iets esthetischer, een paal met linten aan. Het werkt het best als het beweegt, door de wind ofzo. Of zoals op de velden van de boeren: zo nu en dan een knal laten horen. Maar dat zullen de buren niet fijn vinden.

Een mus krijgt je zwembad niet kapot,een reiger wel. Misschien zorgen dat er ergens anders voldoende te eten is voor de musjes.Voorkant huis of grasveldje in de buurt.Als ze bij je huis zitten zal daar ook het eten te vinden zijn,dus dat zou ik eerst checken en verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100