Wie heeft ervaring met een dekbed van schapenwol?

Ik ben aan een nieuw dekbed toe, en wil liever geen donzen meer. Synthetisch is geen optie, dus dacht ik aan een schapenwollen dekbed.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik heb al jaren een texelaar dekbed en hij bevalt me echt prima. zomers lekker koel en s'winters heel lekker warm. Ik heb hem echt al wel 10 jaar ofzo en hij is nog steeds goed! wel wat prijzig in aanschaf, maar dan heb je ook wat

Fantastisch, doen. Heb zelf altijd dons gehad maar nu (al sinds 2 jaar) overgestapt op schapenwol. De winkelier gaf eerst de gelegenheid het te proberen. Inderdaad gedaan en na 3 dagen besloten wol te kopen. Wil niet meer anders.

Keuze dekbed is hel persoonlijk;) Wol heb ik ook gehad, maar vond geheel wel wat zwaar in de winter. Gaandeweg ook allergie voor de wol. Ander klein nadeel is dat je deze niet zelf kan wassen, stomerij wil wel, maar is duur. Sinds aantal jaren 4) heb ik nu de echte donzen dekbedden van Ikea, deze zijn voorbehandeld en zijn zelfs wasbaar tot 60 graden! Dit is super zodra bv j in bed een koffie of thee of sapjes morst :) De mate van warm of koel kan je uit kiezen via site (meen tussen 1-4 opties). Bevalt nog steeds geweldig goed en zijn in verhouding ook minder duur ;) Voor beetje vergelijk kan je vanaf hier verder loeren:) http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/80131479

De ervaring met een dekbed van schapenwol is heel bijzonder, het is met geen ander dekbed te vergelijken. het slaapt heerlijk. Wil je het helemaal goed doen, dan leg je ook een schapenwollen deken/ onderdeken op je matras, onder je laken, welterusten.

Ik heb ook Texels schapenwol. Zorg bij het kopen wel dat je een 220 lengte neemt. Ik vind absoluut niet dat hij zwaarder is dan een gewoon dekbed. Maar wel veel koesterender. ;))

Schapenwol is eigenlijk perfect, het houdt de warmte lang vast in de winter, en lekker luchtig in de zomer. En als je wilt en je trommel is groot genoeg kan ie zo in de wasmachine. Heerlijk, die schapenwol! Ik heb die van de Aldi, al jaren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100