Wanneer word een huis aangewezen voor huurtoeslag en waar kun je die goedkoop vinden als student?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor huurtoeslag moet jij en je woning aan verschillende eisen voldoen. De hoogte van de huur Je inkomen Het soort woning ( kamers komen niet in aanmerking bv) Je leeftijd In de link staat een overzicht. Woningbouw verenigingen bieden vaak de sociale huurwoning aan, waarvan de huur onder de toeslag grens ligt. Houd er wel rekening mee dat er vaak lange wachtlijsten zijn, van jaren, maar proberen kan altijd. Je kan ook particulier huren maar dan is vaak de huur te hoog om toeslag te krijgen. Toegevoegd na 6 minuten: Tweede link is meer up to date.

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/regel...
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/regel...

Je moet een eigen voordeur hebben om huurtoeslag te ontvangen. In veel steden zijn er sociale huurwoningen voor jongeren.

Je moet sowieso (zoals iemand anders al zei) in elk geval een eigen voordeur hebben. Vervolgens hangt het af van je inkomen en de hoogte van je huur. Wanneer je onder de inkomensgrens zit (en dat zal wel, als student) en je ook niet veel vermogen hebt, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag als je een huis huurt dat niet duurder is dan 361,66 per maand, tenzij je een huis huurt dat aangepast is omdat iemand uit je huishouden een handicap heeft. Ben je ouder dan 23, dan moet je huur lager zijn dan 652,52 om in aanmerking te komen. Tenzij het een aangepaste woning betreft. Een proefberekening voor huurtoeslag en andere toeslagen kun je maken op: http://toeslagen.nl/reken/toeslagen/ Vanaf 2012 gaat de huurtoeslag een eind omlaag, dus denk eraan dat je bij het berekenen van de toeslag het juiste jaar invult.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100