Gaan de rentes voor hypotheken stijgen?

Gezien het feit dat alle regeltjes worden verscherpt?

Weet jij het antwoord?

/2500

De regels zullen geen direct effect hebben op de rente. Aanscherping van de regels zegt veel over de verwachting van de banken van de prijsontwikkeling van onroerend goed. Als er een daling wordt voorzien gaat men de regels aanscherpen. De vraag naar vreemd vermogen van grote bedrijven zal bij aantrekking van de economie wel een stuwende werking hebben op de rentestand.

De rente die het ECB nu hanteert ligt op 1%. Dat betekend voor de banken dat zij krediet kunnen verkrijgen tegen slechts 1% rente. Helaas is hier voor de normale mens nog niks van te merken aangezien de hypotheekrente bij ons nog behoorlijk hoog liggen. Deze 1% zal waarschijnlijk nog even aanhouden maar gaat in de toekomst zeker weer stijgen, wat het krediet voor banken weer duurder maakt. Banken kiezen nu voor zo min mogelijk risico en aangezien er nog steeds een daling van de huizenprijzen wordt verwacht zal de rente eerder stijgen dan dalen.

Denk dat dit ligt aan de toekomstige economie. Denk zelf dat de rente wel omhoog gaat in de toekomst. Geld wordt duurder en er komt meer vraag naar geld. De ecb gaat ook zijn rente verhogen. Het is moeilijk om dat in te schatten maar ga er maar vanuit van wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100