kan je cv regeling per ruimte laten regelen?

wij hebben thuis in in de woonkamer een gaskaggen die in de winter aan staat. omdat ook de ruimte thermostaat in de woon kamer hankt gaat overal de CV uit.

is er een product voor particulieren waardoor je in merdere kamers thermostaten kan hangen met automatiese regeling van de radiator?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn speciale thermostaatknoppen die draadloos communiceren met de hoofdthermostaat. Op die manier kan de radiatorknop in een specifieke ruimte zorgen dat de verwarming, via de hoofdthermostaat, ingeschakeld wordt. Dus ook als het bij de hoofdthermostaat al warm genoeg is, zal de verwarming inschakelen.

Bronnen:
http://www.conrad.nl/ce/nl/product/561800/...

Draadloze thermostaatkranen zijn een goede oplossing, maar duur en vergen batterij onderhoud. Je kan ook de het "hoofd" of ketelthermostaat zo (laten) monteren dat het temperatuursverschil tussen voor- en retour-loop de regelgrootte is. Dan heeft het systeem altijd voldoende warm water en beslissen eenvoudige radiatorthermostaten in elke kamer waar wel of niet verwarmt wordt. Er moet dan wel ergens in het systeem een overdruk bypass zitten, anders gaat de pomp gillen als er geen enkele radiator warmte vraagt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100