Zijn goedkope glasdragers veilig bij zware glasplaat?

Bij webwinkel een glazen douchewand besteld. Die gaan mijn man en ik samen plaatsen. Spannend. De glasplaat weegt 60 kg. Afmetingen; 200 x 90 cm, 10 mm dik veiligheidsglas. Eerst moet hij de trap op en we pakken hem in de badkamer uit. Rechtopstaand, want er is geen ruimte om hem neer te leggen. Maar dan het gemanoeuvreer om hem op zijn plek te krijgen en in het wandprofiel te drukken. Het lijkt ons een goed idee om daarvoor een of meer glasdragers (van die zuignappen met handvat) te kopen of te huren. Voor de huurprijs van een professionele glasdrager koop je een plastic exemplaar bij de bouwmarkt, waarover ik best goede reviews lees. Het is een wand van nog geen 200 euro, dus we willen geen 50 euro aan dragers uitgeven.
1. Wat zouden jullie doen, huren of kopen?
2. Hoeveel glasdragers/zuignappen hebben we nodig voor een glasplaat van deze afmetingen? We zullen ze maar aan een kant van het glas kunnen plaatsen, omdat de andere kant tegen de muur leunt. Los in de ruimte houden en dan een zuignap plaatsen, is te riskant.

Jullie advies / meedenken wordt zeer op prijs gesteld!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Altijd huren, werken met professioneel gereedschap werkt 10x fijner dan met een prul. EN dit is nou typisch zo een ding dat je waarschijnlijk nooit meer zult gebruiken. Maar is het niet veel makkelijker om de wand te ondersteunen met iets dat deze op de juiste hoogte brengt om het vervolgens in het profiel te drukken? En moet de wand op de bodem ook niet in een profiel, of moet de wand kunnen bewegen? Ik zou dit zonder gereedschap proberen, de douchewanden zijn ervoor gemaakt om zelf te kunnen plaatsen, mits je de gebruiksaanwijzing volgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100