Moet een boiler ontkalkt worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wegens de hardheid van het water moet dit zeker om de +/- 2 jaar gebeuren. Er is een verschil tussen de gewone doorstroomboiler (die bv. in een badkamer hangt of in een keuken) of de boiler van een centrale verwarming. Het verschil zit hem in de wijze van ontkalken. Beide moeten zeker door gespecialiseerde mensen gebeuren die aan de hand van een toestel er ontkalkingsvloeistof kunnen doorhalen. Deze oplossing is zeker nog beterkoop dan een nieuwe boiler te moeten installeren en je boiler zal zeker langer meegaan.

Als die mogelijk bestaat, zou ik dat zeker laten doen, want:De onze heeft vorige week na ruim 16 jaar de geest gegeven. Volgens de monteur zat ie er idd vol mee, maar ik heb geen idee, of het mogelijk is zo’n ding te ontkalken

Je kunt een boiler wel laten ontkalken door een installatiebedrijf. Maar wellicht zijn de kosten daarvan zo hoog dat het goedkoper is een nieuwe boiler aan te schaffen.

met citroenzuur ontkalken,boiler aftappen terwijl de toevoer van water wordt afgesloten zodoende het aantal liters afmeten

Nee. Zet een boiler ook nooit uit. Dit geeft extra kalkafzetting. Beter is om een waterontharder te monteren. En hou er rekening mee dat een boiler in ca. 12 jaar is afgeschreven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100