Bij het doortrekken van het toilet komt water aan de buitenkant van de toiletpot door het gat waar de schroef voor de toiletbril zit. Hoe kan dat?

Als je aan de buitenkant van de pot onder de rand kijkt, zie je achteraan aan iedere kant een gat met een schroefdraad. Uit dat gat komt schoon spoelwater. Kan ik dat zelf oplossen of moet daar echt een specialist naar kijken? Ik denk dat er iets verstopt zit, waardoor een deel van het water niet door de normale rand het toilet in loopt, maar tegengehouden wordt en een andere uitgang zoekt. Klopt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet eens kijken waar die pijp van de stortbak de wc ingaat . En om die pijp zit een rubberen ring . Kijk goed of die ring wel goed tegen de pot is bevestigt . Of kijk even of die ring niet kapot is . Dit kun je zien als je kijkt en dan de wc doortrekt . En jou verhaaltje over een verstopping lijkt mij te ver gezocht . Om dat te controleren moet je die ring terug duwen Schoeven van de wc pot losdraaien en dan kun je zo de pot verwijderen en dan kijken .

uitgang wc pot sluit niet goed af naar afvoerbuis.zoals vorig antwoord ring vernieuwen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100