Kan je een bril gebroken aan de poot terug plakken met secondenlijm ?

Ik wil mijn bril terug liever terug plakken beter dan een nieuwe montuur kopen anders moet ik weer langs de oogarts en dan terug langs de opticien of gaat het zonder oogarts dat weet ik niet want ik heb gehoord dat de opticien de diepte van mijn brilglas dat ik nu gebruik kan meten dus zou ogarts overbodig moeten zijn maar ik heb al en jaarlijks afspraak op januari en ik wil niet zo lang met een kappote bril rondlopen ( of als het kan dichtgeplakt worden ) maar lukt het wel met secondenlijm het is van ijzer niet kunstof .

Weet jij het antwoord?

/2500

Opticiens hebben vaak oude monturen liggen en kunnen als oplossing een ander pootje erop zetten. Als je bril nog geen twee jaar oud is heb je nog recht op garantie. Misshien kunnen ze alleen een nieuw onderdeel bestellen, dan ben je stukken goedkoper uit. Rondlopen met een gelijmde bril lijkt me niet slim, straks breekt hij op een cruciaal moment af zoals tijdens het autorijden of op vakantie. Gewoon even langs de opticien!

Bij iets wat bros is zoals aardewerk kun je vaak secondenlijm gebruiken, brilmonturen zijn meestal taai waardoor het breukvlak vervormt en dan werkt secondenlijm niet. Maar je hoeft niet naar de oogarts want je opticien heeft de gegevens volgens welke je lenzen zijn geslepen nog. Gewoon even langs de opticien en die heeft misschien wel een snelle en gemakkelijke oplossing. Misschien heeft hij een zelfde montuur of kan hij een poot overzetten; niets om tegenop te zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100