Zijn er vrouwen die hun menstruatie kunnen ophouden ?

Ik bedoel hiermee dat je broek schoon blijft en je het opgehoopte vocht in de wc kunt laten vloeien tijdens het plassen. Ik heb ooit gelezen dat je bepaalde spieren hierop zou kunnen trainen. Maar ik ken niemand die dat echt kan. Kennen jullie zo iemand of is dit een fabeltje. Ik persoonlijk heb geen zin om het te trainen maar het zou wel een hoop gedoe schelen, eigenlijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Noch je baarmoedermond noch je vagina beschikken over spieren die sterk genoeg zijn om het menstruatiebloed tegen te houden, en voor zover dat overigens vanzelf wel een klein beetje gebeurt, bij elke beweging, hoest of nies zou je alsnog leeglopen, en dat wil je niet . Maar er zijn natuurlijk wel uitstekende oplossingen ; ik kan je van harte een DivaCup of Keeper aanbevelen. Ik ben al sinds 1994 enthousiast gebruikster, en uiteindelijk komt het natuurlijk ongeveer op het zelfde neer ; niet ophouden maar opvangen tot je volgende toiletbezoek. Googel er maar eens op ; en honderdduizenden vrouwen gingen je voor, dus wat let je ? Beter voor het milieu (én je portemonnee) ook nog.

Bronnen:
http://www.allinwonderland.eu/divacupmenst...

Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk. De blaas kan je trainen maar dat is iets heel anders. Menstruatie is een bloeding en dat krijg je met spieren niet onder controle.

Dat van mij hou ik echt niet tegen, 's morgens met het opstaan wel even, maar dan ren ik naar het toilet in de hoop dat het niet overloopt. Maar alles ophouden kan niet, bij je blaas heb je 2 kringspieren, en bij je vagina niet.

Ik heb dat verhaal gelezen in een boek getiteld 'Broodje aap' :) Het zou helemaal geweldig zijn, maar helaas klopt het niet. Wat wel echt waar is, is dat maandverband buitenproportioneel duur is. Deze wijsheid heb ik uit een aflevering van de Keuringsdienst van Waren (bijzonder aan te raden programma voor nieuwsgierige mensen). Ik kan hem helaas nergens meer vinden; het komt er op neer dat in maandverband bolletjes zitten die gemaakt zijn van houtpulp, wat goedkoper is dan de productie van tandenstokers. Ieder maandverband is ongeveer 5 cent waard. Dit soort informatie laat je wensen dat ze niet nodig waren...

De spieren die je bedoelt zijn de bekkenbodemspieren. Daarmee zou je het misschien even kunnen ophouden. Maar als je het de hele dag zou willen ophouden moeten deze spieren wel heel erg getraint zijn en bovendien loop je dan de hele dag met aangespannen spieren. In theorie is het misschien mogelijk maar in de praktijk niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100