Hoe kan IS nog bestaan terwijl het Westen tegen ze is?

Naar mijn idee is het Westen de baas van de wereld en zijn ze tegen IS zoals de meerderheid op de wereld. Hoe kan het dan dat IS nog steeds bestaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is geen "baas van de wereld". Die gedachte heeft overigens al veel ellende en andere oorlogen met zich meegebracht. IS kan bestaan omdat organisaties van misdadige personen zich niets aantrekken van wat anderen denken. Dat is altijd al zo geweest; IS is echt niet de eerste en enige terreurorganisatie. Dat soort bewegingen wil haar doel bereiken, met alle methoden, ook en vooral met misdadige methoden. Het kwaad, van welke soort ook, heeft zich ingevreten in deze wereld. Ook in ons land zullen zich mensen bevinden die met IS sympathiseren. Die veranderen niet van mening door de inzet van militairen tegen IS. Je kunt defensie, politie, geheime diensten en weet ik wat al niet meer inschakelen om die lieden uit te schakelen danwel op te sporen en te laten berechten. Dat moet uiteraard gebeuren. Maar zolang, door opvoeding en indoctrinatie iemand van kinds af aan hoort dat anderen "slecht" zijn en geëlimineerd moeten worden, is het maar een kwestie van tijd tot er weer "nieuwe" IS' ers bij komen.

Als het westen de baas was en niemand IS steunde waren ze er al niet meer. Mensen landen en organisaties kiezen zelf wie ze steunen, en helaas kiest een deel voor IS. Ze proberen zo waarschijnlijk een graantje mee te pikken. Het gebied is immers rijk aan olie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100