Klopt het dat kinderen druk worden Als het gaat stormen of omweren

En klopt het ook dat je aan de hand van dat het kan voorspellen of het gaat omweren/stormen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Werk al een jaar of 15 met kinderen en jongeren, en het antwoord is steevast: ja. Ik heb een paar jaar geleden eens gezocht naar wetenschappelijke verklaringen. Er is niets over geschreven dat 'wetenschappelijk relevant' is; maar de meer experimentele onderzoeken en hypotheses hebben vooral te maken met luchtdruk (omgevingsdruk verandert namelijk de snelheid waarmee atomen bewegen) of elektrische lading (lading verandert ook de bewegingen van atomen). Het is volgens mij alleen nog niet hard te maken dat het sneller gaan bewegen van atomen, ook leidt tot het meer bewegen en prikkelbaarder worden van mensen (een stoel bestaat ook uit atomen, maar valt niet opeens om door luchtdrukveranderingen).

JA!!!

Echt wel! Ik heb ze 8 en 10 jaar oud en ben dus ervaringsdeskundige... Gistermiddag waren ze niet te houden en moet je nu het weer zien... Kinderen zijn gewoon erg gevoelig voor veranderingen in de atmosfeer (huisdieren ook trouwens). Ook hooggevoeligen kun je er over bevragen, ik word ook onrustig maar als volwassenen kun je je gedrag beter sturen.

Ja dat klopt, het is net of er een soort druk wordt opgebouwd en dat de energie eruit moet. Als de storm eenmaal begint, worden ze weer rustiger.

ja mijn zoontje word VRESELIJK druk als het gaat stormen en onweren. aan de hand daarvan kan ik met 100% zekerheid voorspellen dat het zal gaan onweren of stormen. alleen weet ik niet op WELKE dag het zal gaan stormen mijn zoontje heeft ADHD dus weet ik wel dat het gaat stormen, alleen niet wanneer. maar vandaag was dan ook een bijzondere dag! mijn zoontje werd druk toen het ging onweren en stormen, en mijn voorspelling kwam op het juiste moment uit want het is hier ook gaan stormen joh! (persoonlijk vertrouw ik meer op Piet Paulusma, maar dat even terzijde)

Bronnen:
http://www.knmi.nl/

Niet alleen kinderen hoor, ik heb menige storm voorspeld op de meest hectische dagen op het werk. Zo'n dag waarop er extra energie in de lucht lijkt te hangen waardoor iedereen drukker is dan normaal en op die dag komen we voor problemen te staan die normaal in veel mindere mate voorkomen.

Ik werk in het onderwijs en ik kan het ook altijd aan mijn leerlingen merken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100