Bestaat er zoiets als zichtsnelheid?

Je hebt lichtsnelheid, geluidsnelheid, et. Maar is er ook een snelheid van je zicht? Dat je bijvoorbeeld dingen later ziet dan dat ze werkelijk gebeuren (ookal is het maar 1miljoenste van een seconde ofzo)?

Toegevoegd na 16 minuten:
En dan bedoel ik meer het proces in je brein van een lichtstraal die wordt omgezet in een beeld...

Weet jij het antwoord?

/2500

Je ziet pas iets wanneer een opgevangen beeld in electrische signalen is omgezet en via de oogzenuw naar de hersenen is geleid. Daar worden we ons pas bewust van wat we zien. Het omzetten van het beeld en de geleiding naar de hersenen gebeurt in een fractie van een seconde (prikkels worden met een snelheid van 70 tot 120 meter per seconde door zenuwen geleid) maar toch is op deze manier sprake van een vertraging die jij omschrijft als zichtsnelheid.

Bronnen:
http://www.idiomorf.nl/medisch1.html
https://www.oogziekenhuis.nl/het-oog/werki...

Zichtsnelheid is hetzelfde als lichtsnelheid. Als het licht bij je ogen binnen komt, kan je het zien. Echter hebben de hersenen wel degelijk een bepaalde tijd nodig om dingen te verwerken. Dit kost ongeveer 80 ms (gemiddeld). In die zin leven we dus eigenlijk altijd in het verleden. De tijd is verwaarloosbaar voor het dagelijks leven, maar bij hoge snelheden, wordt dit behoorlijk cruciaal. Stel dat we 1 km ver kunnen zien. Als we daar die 80 ms over doen, zijn we al bij hetgeen wat we niet hebben kunnen zien door de verwerkingssnelheid van de hersenen. 1 km / 80 ms = 12,5 km/s = 45.000 km/h Met een zicht van 1 km is een snelheid boven de 45000 km/h niet meer te doen zonder machines die - of kunnen voorspellen wat er aan komt - of een langer zicht hebben - of een hogere verwerkingssnelheid Dit is ook de reden dat sommige mensen al zeggen dat de mens niet op de snelweg thuis hoort omdat de snelheden te hoog zijn. De 80 ms is alleen maar voor de verwerking. De reactiesnelheid ligt hoger (want na het verwerken, moet het begrepen worden, spieren in werking worden gezet, vervelende situatie vermeden worden). Maar om terug te komen om je vraag. Zichtsnelheid in de zin van verwerkingssnelheid van de hersenen is hetzelfde als de snelheid van het licht, maar met een 80 ms vertraging.

Bronnen:
http://aminotes.tumblr.com/post/7722763662...
http://blogs.scientificamerican.com/observ...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100