Kan het zijn dat door de opwarming van de aarde het zo warm word dat al of een heleboel van het water op aarde verdampt?

Is dit mogelijk? Of dat al het zoete water verdampt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Water dat verdampt blijft in de lucht hangen, wanneer de lucht te vochtig is, ofwel de wolken te zwaar door dampdruppels, valt het op aarde neer! Het water dat wij dus nu op aarde hebben zal er altijd blijven! In de lucht of. Op aarde..

Ja dat is heel goed mogelijk en ook iets waar vele milieu activisten geen rekening mee gehouden hebben ivm de stijging van het waterpeil. Dus niet alleen de ijskappen smelten maar ook meer water verdampt wat de stijging van de zeespiegel weer deels teniet doet. Ook zout water verdampt trouwens alleen het zout blijft achter. Tijdje terug een documentaire over geweest op tv.

Ja, dat is mogelijk, sterker nog we hebben een prachtig voorbeeld heel dicht in de buurt: de planeet Venus. Men noemt de omstandigheid daar het "runaway greenhouse effect" oftewel een "uit de hand gelopen broeikaseffect". Wiki heeft er een mooie uitleg over, zie bron.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Runaway_green...

Nee, zo warm zal het niet worden op aarde. Als het warmer wordt gaat de kringloop sneller. Dus water verdampt sneller maar condenseert ook weer sneller. Bedenk je ook dat als je in periodes van miljoenen jaren spreekt, de gemiddelde temperaturen op aarde echt geen tientallen graden hebben geschommeld. De temperatuur is er in praktijk de oorzaak van dat bijvoorbeeld water van ijs - naar vloeibaar water - naar waterdamp overgaat. Maar de luchtdruk is ook van belang. Hoe lager de druk, hoe makkelijker vloeibaar water over kan gaan in dampvorm. Stel dat hele oceanen verdampen op aarde dan zal of de luchtdruk toenemen omdat er meer gas in de lucht zit, of de atmosfeer wordt ietsje groter. Ik gok beide effecten.

Dat water kan nergens heen, en past in mijn beleving niet allemaal in de atmosfeer. Er is een natuurlijke balans tussen de hoeveelheid water op het aardoppervlak en de hoeveelheid waterdamp in de lucht. Alleen het stoppen van de 'dynamo' die de magnetosfeer in stand houd zou zoiets kunnen teweeg brengen. De magnetosfeer beschermd ons tegen de straling die de zon op ons afvuurt en kosmische straling. Zonder die magnetosfeer zal het water wel verdwijnen is het geheid afgelopen met ons op aarde. Toegevoegd na 3 minuten: Met "zoiets" bedoel ik eigenlijk het verdwijnen van het water, maar dat was je vraag niet, en verwijst naar een ander proces, nl. het runaway greenhouse effect. Excuses.

Als we het over opwarming hebben, bedoelt men een opwarming van 0,5 tot 2 graden. Hierdoor zal er theoretisch meer water verdampen, ook zeewater. De waterdamp stijgt op, vormt wolken en komt daarna als regen weer terug. Daarnaast smelten gletsjers en Noorpoolijs waardoor de waterspiegel juist zal stijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100