Bestaan er metalen die blijven drijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja die bestaan. Lithium is een metaal met een dichtheid van slechts de helft van die van water, maar omdat het zo reactief en zacht is kan het niet als constructiemateriaal gebruikt worden. Als zodanig wordt het dan ook niet veel toegepast. Maar in de vliegtuigbouw wordt Magnesium als lichtste metaal beschouwd met een sm van 1,74 dus zwaarder dan water.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lithium
http://www.vaartips.nl/tipe.htm

wat dacht je van het metaal waar een boot mee is gebouwd....

Niet bij mijn weten. Wel is het zo dat tengevolge van de oppervlakte-spanning van water het mogelijk is om kleine metalen munten te laten drijven.

Natrium blijft drijven op water.....!

Het klopt inderdaad Natrium blijft inderdaad drijven op water evenals Kalium en lithium(alkalimetalen) doordat water een dichtheid heeft van 0.998 g/cm³ en Natrium 0.971 g/cm³ ,dat wil zeggen dat één cm³ Natrium lichter weegt dan één cm³ water waardoor natrium drijft in water. Het enige nadeel is dat er daarna tussen Natrium en water een reactie plaats .

Ja, als ze tot boot bewerkt zijn.

Ja, er zijn metalen met een dichtheid kleiner dan water en daar dan dus ook op blijven drijven, zoals natrium.

Ik denk ook dat het er deels vanaf hangt(wat een raar woord, vind je ook niet?) hoe het is gevormd. In een Bijbelverhaal vliegt een bijl blad van de steel en beland in het water. Eerst zonk het maar toen kwam het weer bovendrijven door een wonder. (misschien later wat meer hierover)

Als je bedoeld dat er een metaal is wat blijft drijven op water is het antwoord voor zover ik kan bedenken nee. Maar alle metalen voor zover ik ze ken blijven drijven. en wel op kwik. kwik is een vloeibaar metaal, en het soortelijk gewicht is van dien aard dat de meeste metalen blijven drijven mits ze niet oplossen in kwik. Er is namelijk op zijn minst een metaal wat oplost in kwik,

Er zijn enkele metalen te weten Na Li K die lichter zijn dan water . Probleem is inderdaad dat ze gemakkelijk geoxideerd raken en met water reageren onder vorming van waterstof Dus ze blijven even drijven en lossen op......, soms met veel geweld, Lithium blijft redelijk kalm, veel heftiger gaan Natrium en Kalium tekeer, vooral de laatste vliegt in brand. Het drijven is dus van korte duur....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100