Is een giraffe niet groter dan een olifant?

Als grootste dier op land wordt vaak de Olifant genoemd.
En die zal vast veel zwaarder zijn dan een Giraffe.
Maar die Giraffe is toch veel groter? Of zie ik dat verkeerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals je weet heeft het begrip "groot" verschillende betekenissen. Als je toepast op levende wezens dan mag je het alleen toepassen in 2 dimensies (lengte en breedte) of in 3 dimensies (lengte, breedte, hoogte). (Van Dale) Alleen in 1 dimensie is de giraffe hoger/langer, maar deze woorden vertegenwoordigen een 1 dimensionaal begrip en dus mag je niet zeggen "groter". In 2 en 3 dimensies wint de olifant en is dus het grootste landdier op aarde. Het is dus een kwestie van taalkunde.

Wanneer je het letterlijk neemt is de Giraffe met een gemiddelde lengte van 5.3 meter inderdaad groter. Een olifant is maximaal 3 meter hoog!

De giraffe wint het met zijn nek, maar de olifant met zijn romp en dan helemaal de mannetjes olifant.

Een giraf is wel de grootste in lengte/hoogte, maar niet in massa. Als je naar de massa kijkt, is de olifant het grootste landdier.

Dat zie je inderdaad verkeerd. De python is het grootste dier, met zijn lengte tot soms 15 meter. Tenminste, als je niet naar massa, en niet naar hoogte kijkt.

Ik zou de antwoorden afwachten op je andere vraag, alwaar je naar de definitie van wat groot nu precies is. Als je daar het juiste antwoord krijgt, heb je hier ook automatisch het juiste antwoord. Persoonlijk ga ik voor de olifant, gezien de giraffe alleen maar groter in hoogte is.

Van de giraffe is alleen de nek heel lang. Als we over de lengte van een dier praten, doen we dit vaak door de schofthoogte te vergelijken. Bij een olifant is deze groter. (overigensis er wel verschil tussen de Savanneolifant en de aziatische olifant, zie bron) Bovendien is de olifant qua massa groter.

Een giraffe is langer, een olifant is groter omdat er gewoon meer olifant is dan giraffe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100