Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zijn dit teken?

Op onze tuintafel zie ik een heleboel van deze beestjes. Zijn dit teken/nimpfen of toch iets anders?
Ze zijn erg klein en lopen traag. Vooral 's ochtends lopen er honderden over de tafel. Ik kan niet goed zien hoeveel pootjes ze hebben, ook met een vergrootglas niet. Het lijkt een klein zwart bolletje met hele kleine pootjes.

Ik hoop dat iemand raad weet! Bij voorbaat veel dank!

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
in: Biologie
790

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Ja dat zijn jonge teken. Als ze een klein snuitje hebben zeker weten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Amadea
7 jaar geleden
Hier kan je duidelijk zien hoe teken eruit zien, van jong tot oud: http://www.lymenet.nl/images/foto-teken-stadia.jpg Het zijn dus absoluut géén teken.
Nee, dat zijn absoluut geen teken.

Kijkend naar de afbeelding op http://images.naturalis.nl/510x272/141805.jpg denk ik dat het Kleine zwarte (dwerg)kapoentjes zouden kunnen zijn. De Latijnse naam ervoor is Scymnus ater.
Het geslacht Scymnus bestaat uit beestjes van anderhalf tot drie millimeter groot, en binnen deze familie (uit de Coccinellidae, waar ook de lieveheersbeestjes bij horen) bestaan in Nederland zelfs 15 soorten. Maar omdat ze zo klein zijn worden ze maar zelden opgemerkt.
(Lees meer...)
Amadea
7 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
+

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding