Is het hygienischer om als rechthandig persoon een linkerhandig persoon een hand te geven dan een rechtshandigen?

Aan gezien de linkshandige het meeste zal doen met links is de kans vele malen kleiner dat deze persoon bacteriën op zijn rechterhand zal hebben.

Klopt deze redenering?

Is er onderzoek hier naar bekend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is in onze samenleving (lees: Hygiënische omgeving en leefwijze) onzin. In onhygiënische omgevingen(geen was/toilet voorzieningen enz..) Is dit wel van levens belang, omdat er dan idd minimale bacteriën overdragt is. Met eet daar dan ook met rechter hand, en veegt de billen met de linker en iedereen moet zich hier aan houden.

In sommige culturen veegt men de billen af met de hand, daarbij zal logischerwijs wel duidelijk zijn welke hand je beter kunt negeren. De hand die je het meest gebruikt zal meer bacteriën kunnen bevatten en mogelijk ook meer kans op ziekteverwekkers. Ik denk dat het verschil in Westerse samenlevingen marginaal is. Je redenatie klopt gedeeltelijk, want linkshandigen doen niet alles met de rechterhand. Daarnaast komt je rechterhand ook vaak in aanraking met de linker, bijvoorbeeld bij het in de handen klappen of wrijven. Maar denk ook aan het met je hand afvegen van een loopneus, het aanraken van deurkrukken en kranen, het vasthouden van leuningen. Dit doe je ook vaak met een voorkeurshand, maar dat zal ook wel wisselen tussen links en rechts. Hier is inderdaad wel onderzoek naar gedaan. Vrouwenhanden blijken meer soorten bacteriën te huisvesten. Belangrijk om je te realiseren: Dit hoeft niet met hygiëne te maken te hebben, maar kan ook aan de PH waarde van de huis liggen. Daarnaast betekent dit niet dat als je meer bacteriën huisvest op je hand, je dan hiermee ziektes overdraagt.

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/uite...

Je redenatie klopt niet: Handen geven doe je per definitie, ook linkshandigen, met rechts. Maar ook al klopt je redenatie weliswaar niet, je hebt al wel het "geluk" dat die groep je een hand met rechts. Bij rechtshandigen heb je dan weer wat pech, want die doen veel met rechts en dat is dus de minder hygienische hand.

Bronnen:
members.multimania.nl/vggblog/handhygieneWEB.pdf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100