Wat bepaalt het geslacht bij organismen?

Ik vraag me af wat precies het verschil maakt tussen een man en een vrouw bij elke vorm organismen. Bijvoorbeeld het vermogen tot kinderen krijgen, maakt dat dan een vrouw een vrouw en niet een man? zijn er specifieke eisen hieraan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De definitie die wikpedia geeft: Vrouwelijk (♀) is een biologische geslachtelijke status bij veel meercellige organismen. Het is het organisme, of deel van een organisme, dat niet-mobiele gameten, de eicellen, produceert. Daarnaast dragen vrouwelijke organismen ook bijna altijd de zygoten bij zich.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vrouwelijk_(biologie)

Of een organisme van het mannelijk of het vrouwelijk geslacht is wordt in de eerste plaats bepaald door DNA. Vandaar dat onderzoekers aan een DNA profiel het geslacht van de betrokkene kunnen bepalen. Op basis van het DNA profiel worden bepaalde eiwitten gemaakt die karakteristiek zijn voor het betrokken geslacht, met name hormonen. Zij zorgen voor de uiterlijke kenmerken van het betrokken geslacht. Dit resulteert uiteindelijk in mannelijke indivuduen waarvan je kunt zeggen dat hun mannelijkheid allereerst is gelegen in het vermogen om zaadcellen te produceren en vrouwelijke individuen waarvan je kunt zeggen dat hun vrouwelijkheid allereerst is gelegen in het vermogen om eicellen te produceren die na bevruchting tot nieuwe individuen kunnen uitgroeien. Toegevoegd na 21 uur: De bronvermelding was verkeerd. Foutje van mij. Is hersteld,

Bronnen:
http://vaklokaal-nlt.nl/wp-content/uploads...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100