Hoe kunnen er massieve zwarte gaten zijn als het volume juist compact is?

Een zwart gat is toch eigenlijk zo klein en compact de de zwaartekracht heel groot wordt dat het alles aantrekt, maar als er massieve zwarte gaten bestaan is het toch niet meer compact?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met "massief" wordt in dit geval bedoeld dat het zwarte gat heel veel massa heeft. Ook massieve zwarte gaten kunnen dus compact zijn, ze zijn dan gewoon zwaarder dan minder massieve zwarte gaten.  

Er zijn twee dingen aan zwarte gaten: 1. De massa 2. De waarnemingshorizon Het eerste bepaald, in relatie tot het volume of iets een zwart gat is. De massa is dan dusdanig compact waardoor de zwaartekracht zo groot is dat licht niet meer kan ontsnappen. De waarnemingshorizon is het denkbeeldige oppervlakte van een zwart gat en is gedefinieerd als de grens waarop licht nog net aan de zwaartekracht van het zwarte gat kan ontsnappen. Met een massief zwart gat wordt een zwart gat bedoeld dat heel veel massa heeft, meer dan een miljoen keer de massa van de zon (het aantal komt van mij, ik weet niet of er een soort van definitie is). Een "gewoon" zwart gat heeft een massa van enkele keren de zon. Ik hoop dat dit e.e.a. verduidelijkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100