Was er vanochtend 17 januari om 11:20 de maan,planeet of zoiets bij de zon te zien?

Ik dacht dat ik vanochtend zoiets als de maan bij de zon had gezien?
Het was bijna zo groot als de zon. Het leek op de volle maan.
Wat had ik gezien? Zijn er anderen die dit hebben gezien vanochtend?

Toegevoegd na 1 dag:
2013

Weet jij het antwoord?

/2500

Om dat tijdstip stond de zon bijna in het zuiden en de maan heel lang in het oosten. Rechts van de zon was alleen Venus (niet te zien door het licht). Je kunt het allemaal precies nakijken met het programma Stellarium. Vandaag is de maan voor de helft te zien, zie bron en afbeelding maar het zou kunnen dat je de schijf wel een beetje helemaal hebt gezien maar dat kan alleen als de maan toen in het oosten stond (een kwart van de hemel die je rondom kunt zien links van de zon). Toegevoegd na 27 seconden: heel lang moet zijn heel laag in het oosten.

Bronnen:
http://www.kalender-365.nl/maan/actuele-ma...

Vermoedelijk heb je een bijzon gezien, vanwege de stand van Aarde, Zon en Maan is het onmogelijk op Aarde een volle maan dicht bij de zon te zien. Bijzonnen worden veroorzaakt door lichtbreking in ijskristalletje, voor een bijzon zijn paraplu- en zuilvormige ijskristalletjes verantwoordelijk. Uitleg (moeilijk) bij Minnaert's natuurkunde van het vrije veld.

Vermoedelijk heb je dubbele beglazing en een spiegelbeeld gezien. Van zoiets heb ik gisteravond een leuke foto gemaakt van de maan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100