Mag een leerkracht strafwerk geven zonder toestemming van de ouders?

Onze dochter is van de week zonder duidelijke uitleg eerder uit de gymles gezet door de gymleerkracht. Ze zou, samen met een paar andere meisjes, vervelend zijn geweest. Ze is zich van geen kwaad bewust en was er enorm ondersteboven van. Nu mag ze de volgende gymles niet meedoen en moet ze strafwerk maken. Wij als ouders zijn het hier absoluut niet mee eens. Deze maatregel slaat nergens op, aangezien ze zich nergens schuldig aan heeft gemaakt. We hebben aangegeven dat we geen toestemming geven voor strafwerk, maar de klasse-leerkracht geeft aan dat wij daar niets over te zeggen hebben. Mag een leerkracht strafwerk geven aan een leerling zonder toestemming van de ouders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zou toch van de zotte zijn als een leerkracht aan de ouders toestemming moet vragen om strafwerk te mogen geven aan hen kind . Dus NEE , een leerkracht hoeft geen toestemming te vragen aan de ouders

Jazeker mag de leerkracht dit want het is tijdens de les gebeurt en de leerkracht bepaald hoe en wat en niet de ouders. Je zou wel eerst een gesprek met de leerkracht aan kunnen gaan met je dochter erbij om te kijken of jullie er onderling uit kunnen komen.

Natuurlijk mag een leerkracht strafwerk geven zonder toestemming van de ouders. Zou dat niet zo zijn, dan zou binnen de kortst mogelijke termijn het volledige gezag van de leerkracht naar de filistijnen zijn. De ouders hebben gekozen voor een school die bij hun pedagogische/onderwijskundige/denkbeelden en/of hun levensbeschouwing past. Het bestuur stelt leerkrachten die gekozen hebben voor de desbetreffende school en eveneens de plicht hebben zich te richten naar datgene waar die school voor staat. Het bestuur moet ervoor zorgen dat haar beleid erop gericht is die pedagogische/onderwijskundige/levensbeschouwelijke richting in stand te houden. Door het aanmelden van hun kind gaan de ouders akkoord met de huisregels die gelden op de desbetreffende school. Op die school staat hun kind onder het rechtstreekse gezag van die leerkracht. Als de leerkracht een pedagogische maatregel treft die in lijn is met het beleid van de school dan zijn de ouders daaraan gebonden. Zijn ze het er niet mee eens, dan kunnen ze hun mening kenbaar maken aan degene die namens het bestuur daarvoor is aangewezen. Komen ze er samen niet uit en is het een zwaarwegende kwestie dan staat het de ouders uiteraard vrij hun kind op een andere school te 'doen'. Zo kunnen ouders de leerkracht ook niet verplichten een hoger rapportcijfer te geven voor een bepaald vak. Het zou wat zijn;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100