Hoe kun je in het 5de leerjaar goed frans leren ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

goed opletten tijdens de les. je zou thuis ook kunnen oefenen met een cursus er zijn wel van die bandjes dan hoor je een stem praten. en die moet je dan napraten. als je het veel hoort dan leer je het ook makkelijker. misschien zijn er ook wel simpele online cursussen. en anders even in een goeie boekhandel kijken

De beste manier om frans te leren is om een paar weken naar Frankrijk te gaan en je uitsluitend te omringen met franstaligen en dan ook uitsluitend frans te spreken. Dit zou je in de vakantie kunnen doen, bijvoorbeeld.

Neem een keer ''Frans voor Dummies'' door om je kennis op te halen.

Ik heb al 8 jaar Frans en nog steeds kan ik niet vloeiend Frans spreken. Volgens mij moet je er echt voor gaan, wil je dit echt goed kunnen. Gewoon de werkwoorden goed leren en neem anders een penvriendin. De werkwoorden zijn erg belangrijk en probeer Franse spellen te spelen.

Leer vooral onmiddellijk in het Frans te denken...vabaf Uw eerste lessen. Lees Uw stripverhalen in het Frans...en gemakkelijke boeken Zoek een paar Franstalige chat vrienden etc.

Ga naar de bibliotheek en leen daar franstalige kinderboeken. Ga in Frankrijk op vakantie. Ik kan je zeggen: ik heb 8 jaar Frans gehad op school en ik kom al 20 jaar ieder jaar een hele periode in Frankrijk en ik kan me daar goed redden. Maar als ik Frans spreek, denken mensen dat ik ook goed Frans ken, en dan beginnen ze rap terug te praten en dan ben ik het kwijt. Ik zeg dus heel vaak: lentement, pas si vite, tranquille s'il vous plaît. Fransen vind het heel leuk als je in hun eigen taal praat. Kijk of hier iets voor je bij is: http://www.gratisfransleren.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100