Ik moet tot te laat werken in de horeca, wat te doen?

Ik werk in een horeca bedrijf dat erg goed loopt, er loopt veel personeel rond, waaronder ook mensen onder de 18 jaar oud, waaronder ikzelf. Het bedrijf staat zelfs in de terras top 100. De werk tijden voldoen niet aan de arbowet, bijdeze dus mijn vraag. De leiding geeft zelf aan mij niet eerder te willen laten stoppen. Vaak zijn het de volgende werktijden: 12:00 t/m23:00-00:00. 16:00 t/m 03:00 (feesten). Ook zitten er (bijna) nooit 12 uur tussen de volgende shift.

Kan ik hier wat rechtelijk tegen doen? Bijvoorbeeld een rechtzaak aanspannen, en een schadebedrag vragen? Ik ben dus niet de enige, en voel me een beetje als slaaf gebruikt worden.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De wet is er duidelijk over ; het mag niet. 16- en 17jarigen mogen sowieso niet werken na 11 uur 's avonds. Per dag niet meer dan 9 uur, per week niet meer dan 45, en buiten de vakantie om, worden de uren dat je op school zit van je maximaal toegestande werkuren afgetrokken. Daarbij moet je per dag minimaal 12 uur rust hebben , en je mag niet werken tussen 11 uur 's avonds en 6 uur 's morgens. Uit je omschrijving blijkt duidelijk dat je werkgever zich totaal niet aan de wet houdt, maar als het zwart werk is, heb je eigenlijk nauwelijks een poot om op te staan. Je kunt zeker een rechtzaak aanspannen als het je dat waard is, maar dan moet je niet verwachten daar - of uberhaupt nog ergens in de horeca - nog te kunnen (blijven) werken. Het enige dat je er mee bereikt is vermoedelijk flinke schade aan het bedrijf, en heel veel stress voor jezelf. Een schadevergoeding die dat alles de moeite waard maakt zit er vermoedelijk ook niet in. En omdat het vijwel zeker zwart werk is, zul jij keihard moeten maken dat je die uren daadwerkelijk hebt gewerkt. Helaas werken veel horecabedrijven - ook heel gerenommeerde met een goede naam - niet voor niets zo graag met jonge kinderen ; ze zijn goedkoop en durven hun mond niet open te doen, zijn bang om hun baantje te verliezen, altijd bereid om zwart te werken en lang niet altijd op de hoogte van de wet. Het enige dat je kunt doen is eieren kiezen voor je geld : als zij onwettige dingen van je vragen en geen rekening willen houden met je gezondheid, dan zul je zelf moeten stoppen en een ander baantje zoeken. En je werkgever weet dondersgoed dat jij je wel tig keer bedenkt voor je 'weggooit wat je hebt'. Die zal dus echt niet je werktijden veranderen omdat jij je aan de wet wilt houden ; voor jou tien anderen. Als iedere jongere consequent altijd zou weigeren diensten te draaien die niet mogen, was het wel een keer afgelopen. Maar helaas, elk jaar komt er 'verse vis' op de markt, dat jong ,naief en gretig genoeg is om zich ettelijke maanden te laten uitbuiten - want dat is het puntje bij paaltje natuurlijk. Je voelt je niet alleen als slaaf gebruikt, eigenlijk wordt je dat ook - behalve dat je er een paar centen mee verdient. Aan jou om te bepalen of je dat een vakantiebaan lang wilt uitzingen of niet.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/jo...

Het begint dat je moet nagaan wat er niet goed is aan je werktijden door in de cao (zie link2) te kijken of er echt overtredingen zijn. Is dat zo dan moet je dit met je leiding bespreken en als je er niet uitkomt kun je het melden bij de inspectie SZW.(zie link 1) Je kunt als je lid bent van de vakbond ook aan de bond vragen je te helpen. Zoniet dan is er misschien een juridisch adviespunt waar je terecht kunt.

Bronnen:
http://cdn.salaris-informatie.nl/images/st...
http://www.inspectieszw.nl/onderwerpen/arb...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100