Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Een werkweek van 40 uur waarvan er 3 uur worden gespaard (ATV) hoe werkt dat?

Op een arbeidscontract (en een financieel voorstel hierbij) staat een 40 urige werkweek waarvan 37 uur + 3 uur ATV opbouw.

Betekent het dan ook dat je betaald krijgt voor 37 uur (en daar dus je salaris op gebaseerd is) en 3 uur spaart (onbetaald)?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Soms heet het ATV, soms heet het ADV, soms heten ze compensatieuren, maar het komt er op neer dat jij 40 uur gaat werken en voor 37 uur salaris ontvangt. De overige drie uur spaar je op en kan je dan op een ander moment weer opnemen. Het betekent in de praktijk dat je dus een (groot) aantal extra vrije dagen op een jaar hebt. In sommige gevallen worden die vrije dagen volgens een bepaalde systematiek ingepland, dat betekent dat je dus eens in de twee weken een dag vrij bent. In andere gevallen heeft een werknemer meer vrijheid om deze in samenspraak met de werkgever in te plannen. Hoe het werkt hangt vaak af van de aard van de werkzaamheden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding