Welke baan kan je naast post bezorgen doen om boven de bijstand te komen?

Ik heb nu een bijstands uitkering en heb een wsw indicatie, nu kan ik bij de post gaan werken voor 15 uur per week maar dan verdien ik niets meer dan de bijstandsnorm, dus ik moet iets erbij naast doen voor de ochtend-uren, wat zou ik erbij naast kunnen doen om boven de bijstand te komen kwa geld, want heb een eigen huis. Of moet ik dit helemaal niet doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan de schoonmaak proberen, over het algemeen werk genoeg en makkelijk een paar uurtjes per dag.

Als je rijbewijs B hebt, zou je schoolkinderen kunnen gaan rijden met een taxibus, of gehandicapten.

Ja natuurlijk moet je gaan werken! Je zult zien hoe bevrijdend het is om geld in je zak te hebben dat je verdient hebt in plaats van je hand op te houden. Met werk kom je weer in contact met andere die werken, die hebben weer contact met mensen die ook werk weten en je verder kunnen helpen. Je creeert als het ware je eigen kansen. Er is niets ergers dan passief zijn. Dat is niet goed voor je liefdesleven en niet goed voor je ontwikkeling. Stap in het leven en ga er voor! Wat je erbij kunt doen... ik zou eerst eens beginnen en het een paar maanden volhouden. Dan merk je op welk moment van de dag je het meeste power over hebt. Misschien is het voor jou dan wel beter om in het weekend wat bij te klussen, of inderdaad 's morgens. Wie weet, je zult merken dat er veel meer mogelijkheden zijn als je weer actief deelneemt aan de samenleving. Succes!

ik zou een krantewijk nemen en daarna schoolkinderen rijden dan je postwijk en daarna de schoolkinderen

Een eigen huis is natuurlijk nog éxtra motivatie om zo snel mogelijk uit de Bijstand te komen, want je wilt voorkomen dat je het eventueel zou moeten verkopen. Je hebt een WSW-indicatie, zeg je. Dat betekent dat je een arbeidshandicap hebt, en je aangewezen bent op een aangepaste of beschutte werkomgeving. Nu heb je de grote pech dat er juist op die WSW flink bezuinigd wordt de komende tijd. Als het dus voor jou mogelijk is om met begeleiding bij een gewoon bedrijf te werken, zou ik daar op inzetten als ik jou was. Ben je al bekend bij het UWV? Je kunt daar de SFB-status aanvragen, de 'structureel functioneel beperkte'-status. Dat geeft een werkgever bepaalde financiële voordelen als hij jou aanneemt, en bovendien heb jij daardoor recht op allerlei voorzieningen op de werkplek, zoals een jobcoach. Het hangt allemaal natuurlijk af van de reden dat jij een WSW-indicatie hebt, en welke aanpassingen en begeleiding je nodig hebt. Maar vanwege alle komende bezuinigingen kun je in het algemeen als arbeidsbeperkte op dit moment beter bij een gewoon bedrijf werken dan voor de WSW. Naast je baan bij de post zou je inderdaad nog uren erbij kunnen zoeken in een andere baan, of je gaat op zoek naar een baan voor meer uren en stopt met bezorgen van post als je ergens anders iets vindt. Ik vind het moeilijk om je te adviseren over wát je zou kunnen doen, omdat ik je handicap niet ken. Als ik blijf in de lijn van het postbezorgen, zou je een kranten- of folderwijk erbij kunnen nemen, of solliciteren als bezorger op een pakketdienst, maaltijdvoorziening voor ouderen, of iets anders in die richting. Maar je hebt bijvoorbeeld ook Annie Connect, een callcenter dat zich o.a. richt op werknemers met een arbeidshandicap, en waarbij je ook veel vanuit huis zou kunnen werken (www.annie.nl). Zo is er nog veel meer te bedenken, maar daar kun je beter over praten met iemand die jouw beperkingen, achtergrond, interesses en opleiding kent. Bij de sociale dienst kan de bijstandsconsulent hierover meedenken, maar je kunt ook terecht bij het WERKbedrijf in je woonplaats (www.werk.nl) Houd verder ook vacaturesites en lokale kranten in de gaten. Ook als je niet precies weet wat je zoekt, want je komt er ook door op nieuwe ideeën.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100