Telt een praktijkovereenkomst ook mee als tijdelijk contract voor de drie contracten die voor een vast contract komen? Ik heb wel loonstrookjes.

Ik doe een BBL opleiding. Ik heb 2 keer een praktijkovereenkomst gehad bij hetzelfde bedrijf. (4 maand en 1 jaar) Ik kreeg loon en betaalde belasting. Datum in dienst staat op de loonstrookjes. Nu krijg ik misschien hierna een tijdelijk contact bij dit bedrijf. Heb ik daarna al recht op een vast contract, of tellen de praktijkovereenkomstcontracten niet mee? (Ik werkte bij het tweede contract al meer uren, dan ik voor mijn opleiding nodig heb.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij , de bbl had buiten de praktijk over eenkomst , een AO het zij voor Bep tijd of onbep tijd op gemaakt moeten / kunnen opgemaakt . Ja bij geen ao ben je nu feitelijk al in vaste dienst . Of er moet in je praktijk overeenkomst iets staan van dat je indienst bent tijdens / gedurende je opleiding . Ja dan zou er nu een verlenging mogelijk zijn conform flex wet . Aan de hand van datum afsluiten , en jou GEB:datum kan die max 3 x verleng of conform crises wet 4x verleng max 4 jaar . maar dan telt je vorige werk periode mee . Maar zo als ik situatie feitelijk inschat ben jij al in vaste dienst .

Je praktijkovereenkomst is ook een overeenkomst voor het verrichten van arbeid tegen loon, dus deze tellen mee voor de flexwet. Het is wel belangrijk dat er tussen de twee periodes die je bij dit zelfde bedrijf hebt gewerkt een termijn zit die korter is dan 3 maanden, anders begint het tellen van de contracten opnieuw. Zijn zij voldoende aaneengesloten, dan zou je na het contract dat je nu aangeboden krijgt inderdaad recht hebben op een vast contract.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100