Waarom gaan mensen alvast bij de uitgang van een tram staan terwijl de tram nog lang niet op de plaats van bestemming is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk omdat ze haast hebben, en als eerste naar buiten willen. Sommige mensen hebben geen zin om op anderen te wachten.

Om zo te voorkomen dat ze een tijdje moeten wachten voordat ze kunnen uitstappen, want dan zijn er misschien veel mensen die vóór hen staan. Als je al vast bij de uitgang staat dan kan je meteen uitstappen zodra de tram gestopt is en de deur opengaat.

Omdat ze dan net een paar seconden sneller zijn. Of in trein omdat ze anders te weinig tijd hebben om uit te stappen zoals mij laatst is overkomen en toen moest ik dus een station verder mee. Grrrr......

Ze willen als eerste buiten staan zodat ze die mensen met een rollator kunnen helpen met het afstapje.

Ik doe het soms zelf ook, maar dan met de reden dat ik er snel uit ben, zodat de tram snel weer door kan rijden, en geen vertraging krijgt(of eventuele vertraging weer in kan halen)

Omdat de OV chipkaartlezer bij de uitgang meestal is geblokkeerd door een groep scholieren, zodat je geen tijd hebt om uit te checken als je zou wachten tot de tram bij de halte is.

Om eerder eruit te zijn, niet iedereen doet dat trouwens. Ikzelf moet met de tram in Den Haag naar het Centraal Station, dan met de trein naar Utrecht en nog een stuk met de bus. Op Den Haag Centraal is soms de aansluiting krap naar de trein, dus dan ga ik vooraan staan om nog te kunnen rennen. In de trein blijf ik meestal zitten tot iedereen eruit is, leuk om een coupé leeg te zien stromen. Een andere reden is als je met de OV-chipkaart reist. Je mag al bij vertrek van de voorlaatste halte gaan uitchecken, als je dat net op tijd doet scheelt dat weer een dubbeltje, omdat hij dan nog niet is overgeschakeld naar de volgende halte (kun je niet zien, wel proberen).

Ik ga zelf soms ook eerder bij de deur staan omdat ik soms een paar keer mijn OV-chipkaart tegen dat apparaat aan moet houden voordat hij hem pakt. Ik heb een keer gehad dat hij hem telkens niet pakte en de tram gewoon weer verder reed voordat ik eruit was. Misschien dat dit bij meerdere mensen ook zo is, of ze willen gewoon op tijd ergens zijn natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100