Waarom kan je kentekens die met CD beginnen niet vinden op kentekenzoeken

net zag ik een auto dat het kenteken CD-xx-xx me vader zei toen dat je dat niet kon vinden op kentenzoek. Dus toen ging ik zoeken en kon de auto inderdaad niet vinden. Waarom kan je dat kenteken niet vinden en weet iemand van wie die auto was. Want het zijn toch kentekens van ambasades. Dus van welke??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als particulier kun je sowieso niet achter de gegevens van de kentekenhouder komen. De rdw heeft wel een optie op internet, waarbij je door middel van het intoetsen van het kenteken achter de voertuiggegevens kan komen. Echter dit geldt niet voor speciale, afgeschermde kentekens. Bij afgeschermde kentekens kun je denken aan sommige overheidsvoertuigen, maar dus ook aan voertuigen die gebruikt worden door het ambassadepersoneel.

Dit komt omdat dat kenteken al heel oud is. Er zijn alweer nieuwere kentekenborden.

CD staat voor Corps Diplomatique en is inderdaad voor diplomaten,weet niet hoe het bij andere diplomaten staat maar bij de Belgische diplomaat is het kenteken duidelijk Belgs

Die zijn inderdaad van het corps diplomatique, ambassademensen. Mensen uit een ander land die hier voor hun ambassade werken en die hebben dus een speciaal kenteken en net als de kentekens van het koninklijk huis (AA) kun je die niet vinden op een kentekenzoeksite. Die zijn beschermd. Toegevoegd na 56 seconden: Je kunt verder niet weten van welke ambassade aan alleen het kentekennummer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100