Kan het veel kwaat als de koelvloeistof in mijn wagen +/_ 5 mm boven het maximum zit?

Ik heb zojuist koelvloeistof bijgevuld in mijn wagen. Langzaam inschenkenen naar mijn idee was die precies tot het maximuumstreepje. Nu blijkt het niveau er toch ongeveer 5 mm boven te zitten. Moet ik het teveel er nu uithalen en zo ja hoe moet ik dat doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je overdrukventiel goed werkt is het geen probleem. Kijk over een paar dagen nog eens naar het nivo. Vaak zie je dan wat "lekkage" over het tankje van de vloeistof lopen en weet je dat het ventiel heeft gewerkt. Overigens als je koelvloeistof wil bijvullen, open dan bij een koude motor je reservoir, start de motor laat deze even draaien om het nivo op het goede peil te krijgen en vul dan rustig bij tot je op het goede nivo zit.

Laat maar zitten, kan geen kwaad. Als er te veel te veel inzit, gooit jouw auto dat vanzelf er uit, door de overloop. Er is een max. merkteken aangebracht, omdat je hem niet tot de rand moet vullen. Er moet een flinke luchtbel boven de koelvloeistof blijven, om uitzetten van de koelvloeistof moegelijk te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100