Waarom moeten wij betalen om eredivisie wedstrijden op de televisie te kijken ?

We betalen toch al genoeg om überhaupt televisie te mogen kijken ?
Waarom moeten wij dan betalen voor een potje voetbal je kijken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat degene met de televisierechten bepaalt of hij de inkomsten van het uitzenden van volledige wedstrijden alleen af laat hangen van de reclameblokken en kijkcijfers, of dat hij er geld voor vraagt. Wat je betaalt aan de maatschappij die het voor jou mogelijk maakt om tv te kijken, is simpelweg de kosten om de zenders vanuit hun locatie door te sturen naar jou. Volgens mij is het overigens nog steeds zo dat we gratis naar de samenvattingen kunnen kijken zodra de overname van Eredivisie Live heeft plaatsgevonden, alleen zal het tijdstip misschien verplaatsen naar 21:00 uur.

Dit is onderdeel van een kapitalistische samenleving. Binnen entertainment als televisie en ook sport is veel te halen. Een combinatie van beide is dus onvermijdelijk. Bedrijven zoeken naar middelen om meer winst te genereren. Dit is er één van. Denk maar eens als je geen beeld meer hebt door storing. Dan bel je een duur nummer naar hen terwijl het hun fout is.

Nu voor televisie uitzendingen betalen we niet zoveel. Voor voetbal moet altijd al apart door de tv worden betaald om de uitzendrechten te krijgen. Maar nu zijn deze uitzendrechten voor heelveel geld verkocht aan een zeer commerciele amerikaanse organisatie en die wil zijn geld terug verdienen en nog veel meer door betaalde tv. ( voetbal kosten ons als belasting betaler ook al genoeg en dat zal daarnaast nog steeds zo blijven)

Ze moeten ergens het geld vandaan halen. Ik vind het ook jammer dat je zoveel voor eredivisie betaald maar het geld moet echt ergens vandaan komen. De omroepen komen niet zomaar aan de rechten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100