Is religie hetzelfde als Magie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is beide deels energie! Maar religie is heel wat anders dan magie! Magie is iets wat je kunt beleven of je het nu wel of niet geloofd. 'Magie is de veronderstelde invloed die een magiër via onzichtbare krachten zou kunnen uitoefenen op gebeurtenissen in de materiële wereld. In het westen wordt magie onderscheiden van vormen van religiositeit die ook beroep doen op het bovennatuurlijke als verklaringsmodel, al is dit vanuit antropologisch standpunt niet goed verdedigbaar. Praktijken die als magisch worden aangezien zijn onder meer voorspellen, astrologie, bezweringen, alchemie, tovenarij en spiritisme.' "Wikipedia" Religie is ergens duidelijk in geloven.

Nee.

Nee vind ik niet

Ik denk het wel. Wijn uit water maken, de zee door midden splijten, bosjes eeuwig laten branden, onbevlekte ontvangenissen, opstaan uit de dood, ja, ik denk het wel...

Nee. Onder religie wordt gewoonlijk een van de vele vormen van zingeving, of het zoeken naar betekenisvolle zaken, verstaan, waarbij meestal een hogere macht of opperwezen centraal staat. Magie (soms ook tovenarij genoemd) is de veronderstelde invloed die een magiër via onzichtbare krachten zou kunnen uitoefenen op gebeurtenissen in de wereld. Het zijn dus twee totaal verschillende dingen.

Haha hoe kom je nou daarbij? Ze rijmen wel met elkaar. Maar zijn totaal anders. Religie is goddienst. Heeft met geloof te maken. En magie is toverenij. Niks mee te maken met het geloof... Magie is duivel.!

Nee, maar in veel religies speelt magie wel een rol, al dan niet officieel. Toegevoegd na 26 minuten: B.v. in Mali wordt de Islam volop vermengd met magische amuletten en bezweringen door marabouts.

Ja,in dien voege dat het beide fantasie is.

Magie heeft niets met religie te maken en religie niets met magie, terwijl in de praktijk deze zaken door elkaar heen lijken te lopen... Totaal verschillend dus...

Religie is een visie waarnaar je je leven kunt inrichten, magie houdt i.h.a. geen levensvisie in.

Nee. Dankzij het geloof in God, zijn mensen bevrijd van de magie.

Hoewel beiden duidelijk wortelen in het magisch denken is er toch ten minste één belangrijk verschil: bij magie is er sprake van macht over de natuur door (al dan niet beperkte) macht over het metafysische/bovennatuurlijke, waar er bij religie toch bijna altijd sprake is van (al dan niet hulpeloze) afhankelijkheid.

Een vorm van magisch denken (bijvoorbeeld geloven dat bidden effect heeft op de wereld) is onderdeel van veel religies, maar dat maakt religie en magie nog niet gelijk aan elkaar.

Nee Religie is een geloofsovertuiging (of meer een pakketje regels + geboden m.b.t. deze geloofsovertuiging) Magie is goochelarij m.b.t. zintuigelijke waarnemingen

De antropoloog R. R. Marett beschouwt religie en magie als twee vormen van een sociaal fenomeen dat oorspronkelijk een het hetzelfde was. De primitieve mens, zo stelt hij, had een instelling die zich bezighield met het bovennatuurlijke, en die instelling lag aan de oorsprong van zowel magie als religie, die slechts geleidelijk van elkaar onderscheiden werden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Magie

Magie (soms ook tovenarij genoemd) wordt zeer vaak, door de meeste geloofsstromingen, als 'negatief/ duister/ het kwade' gezien. http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwaad Vooral de Bijbel is tegen 'Magie (tovenarij)': http://www.statenvertaling.net/zoek.php?zoek=tovenaars&ot=1&nt=1&ap=1 Magie en Religie zijn beiden spiritueel, maar voor vele mensen niet hetzelfde, omdat ze 'het' beiden anders benaderen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Magie http://nl.wikipedia.org/wiki/Religie http://nl.wikipedia.org/wiki/Spiritualiteit Ik zie het allemaal als ÉÉN...

Het is magie, dat we in staat zijn om lief te hebben, en ons verstand kunnen gebruiken. Dus dan heb je een link.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100