Is het gebruik van een EMF-Meter gevaarlijk voor paranormale doeleinden?

Ik had gisteren via de Appstore een zogenaamde ''Ghost Voice gedownload:

http://itunes.apple.com/nl/app/ghost-voice-recorder/id445270470?mt=8

Ik wou uit nieuwsgierigheid eens kijken of zo'n app echt werkt. Opmerkelijk genoeg hoorde ik enkele vage geluiden, waarvan ik vermoed dat ze nep zijn, omdat het telkens dezelfde geluiden zijn.

Vandaag kwam er een vriend langs waarmee ik deze app had uitgeprobeerd. Met simpele vragen als ''is daar iemand'' en ''maak een geluid'' hebben we de voice recorder getest, niet echt serieus, maar goed.

Uiteindelijk zijn we ermee gestopt, want het programma werkte in onze ogen niet. De geluiden die we hoorden klonken niet echt en waren telkens hetzelfde.

Daarnet belde ik mijn moeder om te vertellen wat we hadden gedaan. Mijn moeder beweert dat ze vaker te maken heeft gehad met paranormale activiteiten, en heeft volgens haar ook glaasje gedraaid.

Zij vond het erg stom wat we hadden gedaan en beweerde dat wij op deze manier ''deuren openzetten''. Ik ben vrij sceptisch over dit soort soort uitspraken, maar kan er niet uitkomen of het wel -of niet bestaat.

Mijn vraag aan jullie is, moet ik mij zorgen maken, en zo ja, wat kan ik ertegen doen. Ik heb tot nu toe helemaal niks waargenomen en er is niets gebeurd.
Mijn moeder had het ook over ''Het witte broederschap''. Wat houd dat precies in?

Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoorden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het probleem met dit soort activiteiten is dat als je er gevoelig voor bent dat het dan ook echt gaat gebeuren ( in jouw belevenis) Zo zou je dus in een ruis stemmen kunnen horen. ( denk aan een lied waar iemand iets zingt ( simpel voorbeeld: Michael Jackson: Wanna be Starting something: daar zingt hij Mama se mama sa ma ma su sa... ( o.i.d) nu hebben heel veel nederlanders daar mamamase mamasa ma appelsap! Erg grappig. En zo zijn er heel veel. Dus wat je dus daarna krijgt is dat je dat ECHT hoort. althans. Dat denk je. Nu zijn er dus mensen die heel labiel zijn en zeer gevoelig voor paranormale activiteiten. En hier dus dingen mee doen. ( verder gaan) dat kan van glaasje draaien tot apps met ghostvoices. Kijk bijv naar wolken. Alsje lang kijkt zie je allemaal figuren en beelden.... een ander niet. die ziet mss hele andere beelden. Dat je deuren openzet. klopt. maar dus omdat je er zelf dingen bij 'fantaseert' vroeger had je platen van bijv de beatles. ( als je die achterstevoren draait hoorde je satanische boodschappen).. misschien ook echt als grap door hen gedaan.. wie zal t zeggen? Was een periode met al dat soort pop rock bands. dus kan een trent zijn geweest. Ik raad je aan dat als je bang bent en niet lekker in je vel zit, agressief en boos bent. wraakgevoelens hebt... heel ver van glaasjedraaien en dat soort activiteiten af te blijven. Want je zou heel gemakkelijk 'bezeten' kunnen raken. Kijk maar eens naar wta voorbeelden op youtube en films. dr is genoeg. Toegevoegd na 8 minuten: ok heb ze even opgezocht. eerg grappig maar dan heb je een idee: http://www.youtube.com/watch?v=9QMHP2P2CVs&feature=fvwrel http://www.youtube.com/watch?v=XWco7oZ9XYQ&feature=related

Het is een app die wat enge geluidseffecten afspeelt, zoals je al zei. Dat is alles, de iPhone heeft geen functie om geesten op te roepen, of een soort van sensor erin. Word tenminste niet in de reclames verteld ;) Wat je moeder zegt is gewoon bangmakerij en bijgeloof. Zo'n app kan echt geen geesten oproepen hoor.

De meningen hierover zullen verdeeld zijn. De één zal zeggen: onzin en de ander zal zeggen:kijk uit met wat je doet. Ik vind dat Enjenj hele heldere dingen zegt, zijn mening is dat het niet kan, deze stemmen horen. Ik heb een aantal keren programma's gezien waarin men serieus bezig was met het fenomeen en waarbij ik echt niets hoorde (of iets onverstaanbaars) maar de makers verstonden het en waren er opgewonden over. Wie zal het zeggen. Maar wat je moeder vermoedelijk bedoelt is het volgende: Volgens haar zet jij de poort open, via deze meter, voor mensen die overleden zijn, of wel, hun lichaam hebben verlaten en die (nog) niet hun reis hebben voortgezet maar die nog, om welke reden dan ook, zich aan de aarde verbonden voelen. Daar kunnen vervelende types bij zitten. Het is te vergelijken met in de stad wonen en dan 's nachts je deur open doen. Er kan van alles in je huis komen, het hoeven niet persé mensen te zijn die kwaad in zin hebben maar de mogelijkheid is wel redelijk groot. Nu je volgende vraag: De Witte Broederschap is een spirituele groep van de opgevaren meesters (dus niet meer op aarde levend) van alle volken en culturen op aarde die allemaal de menselijke wil vervangen hebben met de Goddelijke Wil, hun eigen negatieve karma gebalanceerd hebben, complete meesterschap over materie hebben bereikt, eigen goddelijke natuur gerealiseerd hebben en onsterfelijk zijn geworden. Er heerst in deze kosmische hiërarchie een sfeer van enorme liefde, harmonie, vertrouwen, respect en inspiratie tussen elkaar. Vele leden van de Broederschap zijn op aarde als adepten, heiligen. Opgevaren en geïncarneerde leden van de Grote Witte Broederschap werken samen voor het hoogste doel:de verlichting en versnelling van spirituele ontwikkeling van de gehele mensheid. Nou, dat is een hele mond vol maar er valt zelfs nog wel meer over te zeggen. Het kan zijn dat je moeder graag zou willen dat je, als je dan toch bezig wilt zijn met die meter, voor je opnames eerst bescherming vraagt van lichtwezens zoals die in de Witte Broederschap zijn. Op die manier zorg je er op energie niveau voor dat er geen kwaadwillende personen binnen kunnen komen in je huis. Je kan je huis ook als symboliek zien voor je lichaam. Want waar je het licht aan doet, verdwijnt donker nu eenmaal. Voel voor jezelf of je hier iets mee kan en als je je toch ongemakkelijk voelt met het uittesten van de meter, stop er dan gewoon mee.

Hoi, als je geen verstand hebt van electriciteit moet je ook niet aan de meterkast gaan werken. Grote kans op problemen. Het gedoe over contact leggen met overledenen (bekende of onbekende, goed of kwaad) is door films, verzonnen verhalen, ervaringen van iedereen ook al bestempeld met PAS OP, WANT..... Als jij niet weet wat je doet met zo'n app moet je hem ook niet gebruiken. Je werkt, als het echt werkt, met overledenen waar jij zelf niet mee kan communiceren. Het willen horen van iets maakt het dan nog spannender. Deze app en bandstemmen (stemmen opnemen op een oude bandrecorder) is toch iets waar je in moet geloven en willen horen. Ik zelf hoor het helemaal niet of ik hoor wat anders dan wat de ander zegt en als ik wil kan ik er dat ook in horen. Het lijkt er te veel op maar is niet echt duidelijk. Je fantasie kan lekker op hol slaan zo. Vind je het spannend deze app speel er mee maar laat je niet gek maken. Maak er geen wetenschap van. Is het programma echt werkend? geeft het al wat ruis uitzichzelf? Is er niet een normale verklaring voor wat jij hoort? Echt contact leggen met geesten via een OUI-JA bord of glaasje draaien raad ik je dus wel echt af. Roep geen geesten op want je weet niet wat je doet. Je kan wel gewoon dingen vragen aan je overleden opa ofzo. Als je er op let krijg je vaak een duidelijker antwoord dan via zo'n app. Geesten bestaan, er mee communiceren kan en de ene geest is leuker dan de andere. Hoe labieler jij bent hoe gevoeliger je bent en er meer last van kan hebben. Hoe nuchter jij bent en met beide benen op de grond staat hoe minder last (of plezier) je er van kan hebben.

Bronnen:
Eigen ervaring dmv opleidingen en...

Ten eerste zou ik me geen zorgen maken zoals je er zelf al tegen aankijkt ;) Dan je moeder: "Zij vond het erg stom wat we hadden gedaan en beweerde dat wij op deze manier ’‘deuren openzetten’‘. en jij met: Ik ben vrij sceptisch over dit soort soort uitspraken, maar kan er niet uitkomen of het wel -of niet bestaat. Ergens wel of niet in geloven is meestal een keuze vanuit een gevoelservaring. Gezond verstand is echter ook onmisbaar om tot vooral ook EIGEN conclusies te komen en deze ooit bijstellen is ook gezond; geeft aan dat je open minded bent en ook dynamiek is in de wetenschap nog welkom :) In feite maakt het dan ook niet echt uit of je moeder er wel in gelooft en jij niet. Algemeen is bekend voor mensen die WEL geloven en bv geesten aanroepen en dingen als "glaasje draaien" niet meewerkt aan een rustig gevoelsleven en zijn genoeg gevallen die door een te grote gevoeligheid of een zwakkere psyche tegen zichzelf beschermd moeten worden en en medicatie of psych. hulp steeds nodig hebben ;) Mijn advies is simpel: een een game of app proberen of bekijken is prima, maar voor vrijwel alle mensen is wijzer en gezonder of die eventuele "doden" met rust te laten ;) En dit zegt iemand die ZELF al wel aparte ervaringen had, die nog niet voldoende verklaarbaar zijn, en volgens de wetenschap daarom ook niet "erkend zijn als iets 'bestaands', behalve dat (ook dit is wel waar) dat ons brein tot zeer vreemde en veelal mis -geïnterpreteerde informatieoverdracht zorgt :) Toegevoegd na 54 minuten: oja sorry vergeten over die Witte Broederschap. Is me iets van bekend, maar deze materie is zo omvangrijk (voor bepaalde doelgroepen ook opgesteld) dat dit beter denk ik via een url een beetje beeld voor je geeft? http://www.50plusser.nl/?page=ontmoet&p=forum&src=viewtopic.php%3Ft%3D13350%26start%3D0%26postdays%3D0%26postorder%3Dasc%26highlight%3D%26sid%3Dc842557a2ca79efb1247e8bebbc7e8b3

het gevaarlijke is denken dat het daadwerkelijk kan, erin gaan geloven en er stellig van overtuigd zijn. men kan dingen horen en zien die er niet zijn, maar heeft hier zelf geen grip op. hetzelfde als met glaasje draaien, mensen die er niet in geloven zal het geen kwaad doen, maar mensen die het willen proberen (stel dát...) en hier vatbaar voor zijn kunnen hier hele nare ervaringen aan overhouden, en sommigen draaien hier echt van door. kortom, het is pure onzin en je kan enkel wat horen als je het WIL horen en je bang/onzeker laat maken door dit soort gadgets. denk dat je meer hebt aan een buienradar iod. (deur kan open als het mooi weer is) ;-)

een applicatie kan geen geesten aantrekken, het zendt nog altijd gewone gsm-stralen uit die geen geesten kunnen aantrekken. En als een geest met je wil praten langs een iPhone dan belt die je wel, nee serieus mijn vriendin haar geestenvriendin heeft al eens door de telefoon gepraat toen ik er bij was. En ja geloof maar in geesten, doe geen stomme dingen dat ze aantrekt. Maar met zo'n applicatie denk ik niet dat je ze aantrekt hoor en als dat zo was had ik er al van gehoord! Het witte broederschap is een broederschap die allerlei dingen doet rond goden, natuurgoden. Ze scheppen harmonieuze relaties met elkaar, met goden, de natuur en alle schepselen in het universum of zoiets (misschien zelfs geesten). Ze scheppen een band. Dit verstond ik uit de site http://www.omraam.nl/ die zelf de titel Witte Broederschap draagt. Deze Broederschap heeft vele godsdiensten geinspireert. Toegevoegd na 2 minuten: Wacht eens, luister goed. Als het oude bandstemmen zijn kan het wel geesten aantrekken!!!

Bronnen:
http://www.omraam.nl/

Ja geesten gaan opzoeken, geluid opnemen en uiteraard vragen stellen enz blijft gevaarlijk zonder echte Medium erbij. is zelfde als glaasje draaien. Probleem is dat de aarde aangetrokken is bij de eerste sferen dus onbewuste sfeer , die worden aangetrokken naar de aarde toe en daar communiceer je 90% mee. Omdat het kwaad dus het dichtste tegen de aarde is en wordt aangetrokken naar de aarde toe. Zie filmpje over sferen hiernamaals , op laatste zie je dat ze praten over schemerland , dus van die sfeer heb je heel veel op aarde.

Bronnen:
http://youtu.be/ASb09Dxuez8

1. Al dit heeft niks met n emf meter van doen. Das n apparaat die electromagnetische velden meet. Jij bedoeld n evp recorder ( electro magnetic voice phenomena) das n audiorecorder. Men steld dat geesten bepaalde frequenties kunnen gebruiken om contact met ons te hebben. Geluiden die wij met t blote oor zo niet horen maar na de opname weer af te spelen blijkt dat de recorder t wel opving en zo kun jij t dan toch horen. Gewoon n audiorecorder/memorecorder. De een werkt wat beter als n ander. Ook kun je radio am gebruiken.. doorscannen langs de kanalen en vooral achterwaards s n goede manier om boodschappem van gene zijde te beluisteren. Geesten kunnen diezelfde frequenties die k net noemde gebruiken om te antwoorden. Gezien je achterwaards scant en t geluid afspeeld s n voorwaards gesproken antwoord n plausiebeler resultaat. Je zult bij bv t vragen naar n naam of n bep antwoord die enkel jij weet verder onder t scannen duidelijke bewijzen vinden als je echt contact hebt weten te leggen. En nee je loopt helemaal geen gevaar. Bullshit. Je. Moet geen spiritbord gebruiken of glaasje draaien oid zonder daarna dat wat je aanriep weer terig te sturen of te stoppen. OOK AL DENK JE DAT JE NIETS HEBT BEREIKT OF DAT ER NIETS IS GEBEURT IN JOU OGEN. AFSLUITEN WAAR JE AAN BEGINT! Maar dat heb je niet gedaan dus no problem. Witte zwarte groene grijze broeders broeder en zusterschappen. Gewoon mensen met nzelfde soort van hobby. Niets van antrekken. Meer weten? K hoor t graag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100