Wie is er bekend met het leren channelen. Zou dit voor iedereen weggelegd zijn, of zitten er serieuze gevaren aan?

Er bestaat een boek dat heet; Leren channelen. Puur uit nieuwsgierigheid vroeg ik me af of hier consequenties aan zitten wanneer je dit gaat uitoefenen via het boek.

Eerlijk is eerlijk, ik was aan het twijfelen om dat boek te bestellen, maar ik denk dat ik te gevoelig ben om dit soort zaken uit te oefenen.

Hoe staan jullie daar tegenover?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er nu vanuit gaande dat channelen bestaat geef ik je antwoord. Je zegt eigenlijk twee dingen: a. je bent nieuwsgierig wat het boek te vertellen heeft over channelen en b. je overweegt om het uit te voeren maar bent huiverig. Om maar met b. te beginnen: goed zo, wees maar huiverig voorlopig. Het onzeker zijn zal je voorzichtig doen zijn. Wanneer jij je op de juiste manier voorbereid doet het je geen schade, maar je moet wel weten hoe, en erin trainen. Met ervaren mensen. Je kan op die manier contact maken met o.a. je gids of je hoger zelf. Cryo gaf daar al een heldere uitleg aan. Hoewel ik persoonlijk van mening ben dat je niet channelt met als consequentie rust en zelfvertrouwen te creeeren. Eerder is het gewenst dat je jezelf voor het channelen al in die staat van rust brengt zodat je zo neutraal mogelijk de boodschappen die je doorkrijgt kan opvangen en verwoorden. Ik ben er geen voorstander van om contact te zoeken met overledenen, zoals jij graag met je overleden vriend wil. Wanneer hij contact met jou wil (ik ga er zelf vanuit dat je alleen je lichaam aflegt wanneer je overlijdt) doet hij dat wel op zijn manier en tijd. In je dromen bijvoorbeeld. Dat is ook één van de veiligste manieren. Dan kan er ook geen plaaggeest je voor de gek houden door te doen of hij je overleden vriend is. Dan nu punt a. Wanneer je eigenlijk bang bent voor het fenomeen channelen, maar wel heel geïnteresseerd, zou ik er juist veel over lezen. Voor mij werkt dat tenminste. Zodra ik ergens bang van ben verdiep ik mij erin. Meestal kom ik erachter dat het veel genuanceerder ligt dan ik dacht. Uiteindelijk leer je dan ook te onderscheiden welk boek je zinvolle informatie geeft, zonder overdreven bangmakerij en welk boek je angsten overdreven aanwakkert en flutinformatie geeft. Zo leer je het kaf van het koren te scheiden. Dus ja, je kan er best over lezen maar hoeft het niet te gaan uitoefenen. Dat staat los van elkaar. Als je er veel meer over weet en getraind zou willen worden komt dat vanzelf. En ja, je moet in zekere zin juist wel gevoelig zijn anders vang je geen boodschappen op. Tegelijkertijd maakt die gevoeligheid je extra kwetsbaar voor de donkere kant. Daarom is het zo van belang dat je niet maar wat gaat proberen op eigen houtje. Je vriend vindt zo nodig wel een veilige weg om contact te maken. Er zijn zoveel manieren, je hoeft het alleen maar op te merken; Zo speelden ze misschien ineens zijn lievelingsliedje toen jij verdrietig was. Sterkte meis.

Channeling is, afhankelijk van de definitie, het gevoel contact te maken met je "gids", of met de "kosmos", of met de "aarde", of met de "universele energiebron". Voor de meeste mensen zijn de consequenties dat ze rust, stabiliteit en zelfvertrouwen vinden. Een enkeling zou mogelijk het gevoel kunnen krijgen te worden bezeten door kwade krachten. Dat kunnen bijvoorbeeld verdwaalde zielen zijn die de weg naar het licht nog niet hebben gevonden en die nu de energiestroom aftappen die jij hebt geopend. Dit zijn gelukkig uitzonderingen. Of jij zulke negatieve ervaringen zult krijgen, is vooraf helaas niet te voorspellen. Het hangt ervan af welke innerlijke overtuigingen jij van jongsaf hebt meegekregen, dan wel later hebt ontwikkeld. Veel van die 'levenshouding' is dermate onbewust aanwezig, dat je zelfs jezelf niet vooraf kunt inschatten. Het enige dat je kunt doen is dus: proberen, en direct stoppen zodra je merkt dat het voor jou meer negatief dan positief is.

Naar mijn mening is het grootste gevaar dat je de controle over je eigen leven kwijt raakt. Ga maar na: Stel dat je contact maakt met een geest. Het is voor jou onmogelijk te beoordelen of het een goede of een slechte is. Ook slecht kan zich erg goed voor doen. Denk alleen maar aan het spreekwoord "De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen." Het risico dat je onder verkeerde invloed staat is aanmerkelijk. Maar uitgaande van een meer rationele gedachte dat geesten helemaal niet bestaan, dan houdt dat in dat toevalligheden en willekeurige droombeelden invloed op je leven kan hebben. Je stopt als het ware met zelf nadenken. Dat kan nooit tot iets goeds leiden. In het ideale geval bestaan geesten daadwerkelijk en tref je een goede, maar in alle andere gevallen zijn er grote risico's aan channelen. Maar wat je ook doet: blijf zelf nadenken bij je beslissingen !!! JIJ bent verantwoordelijk voor JOUW leven !

Los van het feit OF je/iemand er in gelooft, je geeft ZELF al antwoord op je vraag ;) Als je al (extra) gevoelig bent, is nieuwsgierigheid ook niet erg, maar zoals met alles geldt: ken jezelf en vraag je af of je ECHT iets aan een dergelijk boek kan hebben....en ik vermoed jij niet of bijna niets... Verspild geld lijkt me dan al een consequentie ;) Behalve dat is hele (beladen) woord zoals ook channelen of ook wel mediamiek-zijn geen 'spelletje' en zeker niet als je al zo sensitief bent. Mocht gaandeweg in je leven blijken dat je dermate openstaat voor ook "onzichtbare/occulte" zaken en mensen, doe dan totaal NIETS overhaast al is deze drang soms groot! De natuur (of God) heeft je alles in potentie dit leven meegegeven en wat ooit "nodig"is komt ook dan vanzelf wel op je padje ;) Op deze manier blijf je stevig in je schoenen staan en trek je meteen een soort "bescherming" aan. Te vroeg gaan proberen of via experimenten iets doen, is en blijft niet zonder risico en helaas heb ik zo enkele mensen gekend die "meenden al te kunnen zwemmen zonder les en diploma" en die hadden stevinge hulp vanlatere psychs en soms opnames nodig ... Wens je veel wijsheid toe ;)

Het boek zelf is geen handleiding hoe het te moeten doen. Het legt alleen uit, hoe het mogelijk in elkaar zit en wat je wel en wat je zeker niet moet doen. Want zoals met zo veel van dit soort zaken, kan je zelf niets en ben je afhankelijk van ' gene zijde' of er iets gebeurd. Je stelt hier, dat je bang bent te gevoelig te zijn. Te gevoelig voor wat? Ik proef hier angst uit. Onzekerheid. Bang dat het misschien uit de hand kan lopen. Je er geen controle meer over hebt. Koop het boek maar rustig, dan krijg je in ieder geval wat inzichten wat er zou kunnen gebeuren. En verders is het een lange weg te gaan, voor een mogelijk resultaat, maar ook dat is nog de vraag. Velen willen tegenwoordig die kant op, maar weinigen behalen resultaat. Wil je echt wat bereiken, ga dan eerst terug naar jouw basis, naar je eigen Ik, naar je nulstand. Daar is je vertrekpunt. Nu wil je halverwege ergens opstappen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100