wat is het spirituele verschil tussen leuke dromen en niet leuke dromen?

ik merk dat ik nu in een periode zit waarin ik elke nacht een leuke droom beleef. Deze kan ik ook zonder enige moeite onthouden.
Hiervoor zat ik in een redelijk lange periode waarin ik helemaal niet droomde, tenminste niet waarvan ik het wist. En daarvoor had ik een periode met vervelende dromen, welke ik heel moeilijk kon onthouden, maar ik wel dat gevoel had dat ze heel naar waren.

Wat zegt het spiritueel gezien dat ik nu in een periode zit van leuke dromen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

waarschijnlijk zal je leven op het moment wat meer op rolletjes lopen doordat dingen na verwachting gaan of je controle op hebt op de situatie van het moment. bij zorgen kan je onbewust angst hebben voor dingen die mis kunnen lopen, dit kan zich uiten in dromen omdat deze angst omzet wordt in beelden. dromen helpen de indrukken van de dag te verwerken. heb jij een leuke dag of periode zullen de dromen doorgaans leuker zijn, en heb je zorgen dan zullen je dromen deze benadrukken. overigens is het te oefenen om je dromen makkelijker te onthouden, al ben ik zelf van mening dat dromen die een betekenis hebben wel duidelijk genoeg zijn zodat je vanzelf onthoudt (als je al niet 'levensecht' zijn) :) enjoy the dreams and the moment!!!! Toegevoegd na 13 minuten: lees net pas je droom (ben zelf nog wat dromerig waarschijnlijk) :) okay, ik trek mijn blauwe Jomanda jurk aan en denk bij mezelf.... je bent een type dat anderen om zich heen moet hebben om volledig tot zijn recht te komen komen of te kunnen functioneren. waardering van anderen speelt hier een grote rol in, je krijgt graag erkenning voor wat je doet want dit geeft je een goed en tevreden gevoel. als er iets op je pad komt wil je dit graag oplossen, ook voor anderen. je bent een type dat graag zorg draagt voor anderen, veel rekening houd met anderen, en een ander het naar zijn zin wil maken. als het je niet lukt om iets voor een ander te kunnen betekenen, kan dit je lang bezig houden al zoekende naar een oplossing of kan dit de reden zijn om te gaan twijfelen aan jezelf. (hoever zit ik ernaast?) :))

Een mens kan bewust en onbewust nare dromen blokkeren en ze na het wakker worden ook niet herinneren, ze zitten echter wel in je onderbewustzijn opgeslagen, dus je bent er niet echt van af. Maar het lijkt alsof je nu deze perioden hebt afgesloten en je een nieuwe perioden in gegaan bent. G.V, heeft hier een grote invloed op gehad! Jouw weg verloopt echter zeer moeizaam, je kan zo weer terug vallen in je vorige periode, dus juich niet te vroeg, maar hou vast waar je nu bent! Hoe langer deze periode duurt, hoe kleiner de kans van terugval, hebben de nieuwe leuke dromen ook een thema?

Bij reactie schreef je de droom van toenet ging over Volendamse zangers. Waarbij ik door audities lid was geworden van Nick en Simons en we samen op reis gingen naar optredens toe. Onderweg beleven we avonturen welke ik op een rustige en vredige manier de baas kon blijven. Ook op de optreden ontmoeten we anderen van de Volendamse club en er heerste veel spanningen. Ik was diegene die alle gemoedtoestanden als vanzelf kon omkeren en de optredens verliepen vlekkenloos. Ik voelde me helemaal thuis. Toen ik wakker werd om 03:00 uur, was ik ook helemaal wakker en tevreden/vrolijk. Zo beleef ik meerdere dromen deze week die alleen maar leuk zijn. Wat zegt een periode van leuke dromen over mij? Elke droom heeft een betekenis ook minder goede dromen en goede dromen. Goede dromen kunnen ook een minder goede betekenis hebben in het leven dus een kwade droom kan gelijk zijn aan een goede droom. Alles in zijn combinatie zoals kleuren en wat er allemaal in komt kan een hele andere betekenis hebben wat we soms van dromen verwachten. Zoals bijvoorbeeld er komt in je droom ook een reis in voor reis betekend verandering van psychische standpunt, met de koers van onze levensreis. zoals zingen , zingen heeft te maken met zelfexpressie, wanneer we zingen geven we uitdrukking aan ons levensvreugde Als iemand droomt over de dood kondigt dit in zeer weinig gevallen de eigenlijke dood aan. Meestal zeggen ze alleen maar , dat er iets diepste van onze ziel in leven wordt gehouden , wat eigenlijk zou moeten verdwijnen. Uiteraard de combinatie van de dood bijvoorbeeld in een droom kan dan weer een andere betekenis geven zoals je droomt bijvoorbeeld over geliefde die dood gaat wil dit meestal zeggen dat je zich aan het losmaken bent van je geliefde. Dus alles is eigenlijk in een droom anders te verklaren dus minder goede dromen zijn gelijk aan goede dromen alles heeft een betekenis. Goede boeken zijn van Georg Fink en Pamela Ball die boeken kan je heel veel uit halen in verband dromen.

Spiritueel gezien kunnen akelige dromen net zo waardevol zijn als leuke dromen. Het kan in beide gevallen tot actie aanzetten. Dat je nu droomt van leuke dingen geeft al aan dat je ontspannen en aanvaardend in het leven staat. De innerlijke strijd is gestreden, en je zit nu in een rustig vaarwater. Geniet er van, maar blijf wel behoudend en voorzichtig, met beide benen op de grond staan.

Wat belangrijk is, is hoe je wakker wordt uit een droom. Je stemming. Je kan een hele leuke droom hebben en toch verward wakker worden. Maar in jouw geval voelde je je fijn en vrolijk. Je hebt blijkbaar auditie gedaan. Spiritueel betekent dat dat je jezelf hebt aangemeld bij de "spirituele ontwikkelings school". Het ziet ernaar uit dat je op je levensreis je eigen wijs leert en bent gaan zingen. Je komt er ook mee naar buiten (optreden) en in deze fase ben je in staat je innerlijke rust te bewaren, ook wanneer er spanningen van buitenaf als stoorzender fungeren. Spiritueel gezien laat je jezelf weten dat je een klus hebt geklaard en dat je nu mag genieten voor de (ver)volgende klus zich aandient ;-)