Kan ik zeker weten dat reïncarnatie niet bestaat?

Gezien het feit dat maar één godsdienst dit gelooft. (Hindoeisme) Maar als dat niet waar is, geloven 1 miljard mensen in een leugen. Dus hoe kan ik dat zeker weten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kun je niet zeker weten Daarom heet het geloof. Geloven is er van uit gaan dat iets bestaat zonder dat je bewijzen hebt

Hoeveel mensen in iets geloven zegt niets. Ooit was er bijvoorbeeld maar 1 moslim, en hij heette Mohammed. En zelfs als er 1 of 2 of 5 mijard moslims zijn, dat maakt wat zij geloven niet meer of minder waar. Bewijzen dat iets NIET bestaat is overigens heel lastig, zo niet onmogelijk. Dan zou je immers claimen dat je ALLES weet. Maar wetenchappers achten reincarnatie buitengewoon onwaarschijnlijk. Mocht je er toch serieus rekening mee willen houden dat je in een volgend leven beloond of gestraft wordt voor je huidige leven, wees dan oprecht en eerlijk, zou ik zeggen. Zodat je niet terugkomt als kip in een legbatterij. Of als manegepaard.

Nee, dat kan je nooit zeker weten.. de enige mensen die het zouden kunnen weten zijn overleden en die kunnen het ons niet vertellen. Dit zal je dus ook nooit zeker weten. Wel kan je erin geloven, dus er van uitgaan dat het wel bestaat.

Kun jij zéker weten dat er geen olifant bestaat met zwart-witte strepen op de huid, zoals een Zebra ? Ik stel je deze vraag om aan te geven hoe moeilijk het is om te bewijzen dat iets NIET bestaat. Ondanks dat je vrijwel zeker het antwoord weet is het bewijzen ervan vrijwel onmogelijk. Met incarnatie geld hetzelfde: bewijzen dat het niet bestaat is vrijwel onmogelijk. 'Bewijzen' waarin beweerd wordt dat het wél bestaat zijn tot op heden niet spijkerhard volgens wetenschappelijke normen. (eerder het tegenovergestelde) Dus, om je antwoord te geven: nee, dat kun je (tijdens je leven) niet zéker weten.