Heb je vijanden lief ,gelijke jezelf ,hoe doe je dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nou zoals er al staat wees even aardig voor jezelf als voor je vijanden. Het is erg lastig Maar als je je best doet Lukt het wel

Een vijand is ook een mens. Jij kunt ook een vijand zijn voor een ander. We zijn allemaal mensen met onze tekortkomingen, realiseer dat en het wordt makkelijker een ander te accepteren of te tolereren.

Door van jezelf te houden, en te accepteren dat je zelf ook tekortkomingen hebt. Door dat van jezelf te accepteren, accepteer je het ook van een ander. Medelijden voor je vijand is beter op zijn plaats, want een ander kan zo geobserveerd zijn door zijn haat, en zo op zichzelf gericht zijn, dat hij het licht wat vriendelijk wenkt niet ziet. Door juist vriendelijk te zijn voor iemand die jou haat, ontkracht je zijn haat, en het maakt hem beschaamd en zet aan tot nadenken.

Heb je naaste lief gelijk u zelve. Je naaste is niet je vijand bewust of onbewust behandel je die toch anders.

Door niet te haten en te verachten. Dit is soms heel moeilijk, als de vijand zich vergrepen heeft aan je medemens en vooral als dat een kind is. Je naaste liefhebben als jezelf houdt ook in dat je best heel kwaad kunt zijn op een ander, als je ook heel kwaad kunt zijn op een eigen stommiteit. De Bijbelse en andere aspecten zijn goed verwoord in andere antwoorden, die ga ik niet herhalen. Het is echter wel zo dat deze Bijbelse opdracht van Jezus niet gezien moet worden dat je slap moet reageren op misdrijven. Ook Jezus sloeg met een zweep de tollenaars etc. de tempel uit. Had Hij ze lief/ JA Pikte hij hun ontheiligende gedrag ? NEE. Wie zijn broeder(zuster) ziet zondigen en hem niet vermaant, heeft deel aan zijn zonde. Het schoont dus zowel je eigen gedrag als dat van anderen op. Dat men derhalve sex met dieren strafbaar stelt en als mede-ouder NIET ingrijpt bij incest dit gelijk aan medeplichtigheid staat is in dat opzicht een goede stap voorwaards. Er is echter nog veel te doen. Daarbij moet witte boordencriminaliteit niet onderschat worden. En je moet er vooral niet aan meewerken. Misschien een goede tip voor (mede)bestuurders? Je wilt zelf toch ook niet bestolen worden? De uitspraak van Jezus gaat dus veel verder dan je denkt, denk ik. Niets is beledigend bedoeld.

denk dat dit gaat over vergeven.. kan soms heel moeilijk zijn maar uiteindelijk ben jij degene die hierdoor verder komt. net als dat jij het fijn vindt dat je familie/vrienden je een nieuwe kans geven als je iets stoms gedaan hebt. je vijanden ligt misschien iets lastiger want dat zijn vaak mensen/dingen die jou iets verschrikkelijks hebben aangedaan.. denk dat jij dit eerst zelf moet verwerken en daarna op die ''vijand'' afstappen om dingen te benoemen en evt. uit te spreken (zo mogelijk). daarna loslaten en verder gaan klinkt wel makkelijker dan het is maar aan de andere kant denk ik dat wij het onszelf vaak moeilijker maken dan nodig. en soms zijn wijzelf onze grootste vijand......