Waarom laat een God van liefde zoveel pijn bestaan?

Deze vraag is niet bespottend of vernederend bedoelt. Maar ik zou graag willen weten hoe jullie hierover denken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is de mens zelf....die dat elkaar aan doet. Niet God. En ook niet in opdracht van Hem. Dat is geheel zijn wens en wil niet. Wat er allemaal gebeurd qua geweld. Zou God hier blij mee zijn? Met wat Hij ziet? Zou dit zijn wens zijn? Vast niet. Als je in Hem gelooft en doet wat zijn wensen zijn...gaat het goed met je. Doe je dat niet...en blijf je roven, mishandelen etcetera...dan blijf je pech houden. Keer op keer. Je betaald meestal gelijk terug voor je wan en misdaden. En soms krijgt iemand pas zijn straf als hij tussen de 80 en de schijndood is....Wat je een ander toe wenst...krijg je zelf 3-voudig terug. Bij goed krijg je goed terug. En bij fout krijg je fout terug. Het is de mens die omhoog gevallen is ...en zich God waant...wannneer hij veel geld heeft...Dat doet die mens zelf....En hoogmoed komt voor den val...Wie kapsones heeft of arrogant is...zal nog eens heel hard op zijn gezicht kunnen vallen. Zodat die dat afleerd om zich zo te gedragen. De mens veroorzaakt de pijn....bij een ander mens. Dus de mens zou zelf eens tot inkeer moeten komen...en nadenken...over zijn eigen gewelddadige gedrag...zodat hij ermee kan ophouden en zijn hersens eens kan gaan gebruiken voor de verandering. Die hebben we niet voor jan met de korte achternaam..

Omdat God geen bemoeial is. Onze vrije wil en eigen verantwoordelijkheid zijn het hoogste goed.

ha volgens mij kun je een god vergelijken met een mens terwijl een mens door de tuin loopt ziet hij al het moois om zich heen ........ maar ondertussen vreten de insecten elkaar op in doodstrijd een "god" kan maar een handjevol mensen redden

Ik stel een tegenvraag, waarom laat de mens het toe om elkaar en zichzelf zoveel pijn te doen. Dan heb je het antwoord. De wereld en de mens zijn perfect geschapen, om elkaar lief te hebben, en elkaar op te bouwen en te ondersteunen. De mens heeft een keuze, elke dag weer.

Misschien als al die kerken er niet geweest waren, al die religies, al die boeken, al die verhalen die elkaar tegenspreken, misschien dat dan de god van liefde een kans zou hebben gehad.

Onthoud dat god alle goede dingen heeft gegeven. Zonder God geen verliefdheid, geluk enz niet echt een antwoord maar goed.

God heeft alle middelen gegeven voor een prachtig wereld. Haar mooiste creatie is de mens. De mooiste wat de mens heeft is vrije wil. Door vrije wil te hebben zijn de mensen de evenbeeld van god in de materieel wereld. Als god zou bemoeien in wat de mens doet was het afgelopen met vrij wil en de hele schepping was niets waard.

Bovenstaande vraag is voor mij de reden om aan te nemen dat er geen God is. Anders zou hij het -in mijn beleving- heel anders aanpakken.

Dat is het bewijs dat er geen godje bestaat en als hij bestaat is het een egoïstisch + sadistisch mannetje.

Tja dat kom omdag adam en/of eva van de verboden vruchten hebben gesnoept. Als ze dit niet hadden gedaan was er ook geen pijn geweest. Waarheid van de bijbel.

God is groot wij begrijpen hem niet

Die pijn is veroorzaakt omdat de mens de duivel ging volgen ipv God. God belooft redding door Zijn Zoon Jezus. Eens zal het goed komen.

Ik citeer een thema van een liedje uit Afrika: ( vertaald) " Iedereen die zich onder God's hoede bevindt, leidt een probleemloos leven, maar helaas, bevindt niet iedereen zich onder God's hoede ". Toegevoegd na 2 minuten: Kandia Kouyaté- Kandali www.youtube.com/watch?v=VBNimc4Cntc

toen God de aarde schiep was het gezellig rustig toen schiep hij eerst Adam maar die verveelde zich behoorlijk in de tuin van Eden dus gaf hij hem wat te doen, hij nam een ribje weg van Adam onder algehele narcose want zo staat het geschreven God bracht Adam in een diepe slaap toen kwam Eva beide waren volmaakt leuke vrouw maar niet al te slim en nam Adam mee naar een boom waarde appeltjes hingen waar ze niet van mochten eten nu de regel werd verbroken en samen namen ze toch een hap dus werden ze onvolmaakt en toen begon de ellende God is een God van liefde het is de onvolmaaktheid die mensen hebben gemaakt tot wie ze nu zijn

De mens heeft nog altijd de vrije keuze om te doen wat hij/zij wil in dit leven. God kijkt zeg maar toe; maak jij de goede keuze of niet Het leven is 1 groot test...