Hoe kun je opdringerige Jehova's het beste laten weten dat je niet van hun bezoek gediend bent en toch beleefd blijven ?

Toegevoegd na 1 dag:
Even een aanvullend vraagje: Bestaan er geen stickers zoals 'geen ongevraagd drukwerk' of 'aan de deur wordt niet gekocht' voor het weren van jehova's ?

Toegevoegd na 5 dagen:
Ik ga de vraag sluiten. Het was een paar dagen de meest populaire vraag op GV: 49 antwoorden en ca. 150 reacties, waaruit mag blijken dat de kwestie leeft. Dit heb ik geleerd:
1. Zeg gewoon en beleefd dat je niet bent geïnteresseerd en herhaal dat zo nodig nog een keer. Dat was het meest gegeven antwoord
2. Als je wilt dat ze niet meer terugkomen vraag dan uit hun lijst te worden geschrapt. Dat doen ze meestal wel.
3. Als ze erg blijven aandringen raak dan een taboe onderwerp aan zoals dat jij of een fam.lid bent uitgetreden (al dan niet waar)

Dank voor alle reacties
Hanson

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je zegt dat je niet wil praten gaan ze doorgaans wel weg. Maar je moet duidelijk zijn...

Melden dat je een uitgetreden Jehova bent. Jehova's mogen niet omgaan met ex-leden. Er wordt een rode bal achter je adres gezet en ze komen nooit meer langs.

Beleefd blijven is wel aardig, maar je hoeft heus niet altijd heel vriendelijk te zijn. Als zij heel opdringerig zijn, dan zijn zij ook niet vriendelijk, tenminste ik ervaar dat dan niet meer zo. Ik zeg altijd gewoon: Het spijt mij (voor jullie), maar geen belangstelling! Duidelijk. Geen uitleg nodig. Als ze toch aanhouden zeg ik: "Het spijt mij maar geen belangstelling!" Deur gaat dicht. Meestal helpt dat wel want een Jehova Getuige mevrouw vertelde pas nog op tv dat zij echt niet meer doen aan voeten tussen de deur.

Jehova’s Getuigen zijn er wèl op getraind, om mensen te overtuigen van hun gelijk, maar ze zijn er niet in getraind om b.v. hun voet tussen de deur te zetten. Ze zijn dus best vriendelijk en je moet altijd maar denken, dat ze ook maar worden gestuurd. Meestal lukt het best, als je zegt dat jij een ander geloof hebt. Sommige Jehova’s Getuigen proberen dan nog even met klem aan te tonen, dat het JG geloof toch echt meer voordelen biedt, maar er zijn ook JG’ers die dan zeggen dat ze dat heel fijn voor je vinden. Het belangrijkste is om konsekwent te zijn. Als je eerst zegt dat je niet wilt praten of discussieren, en later toch een beetje toegeeft, dan ben je de klos. Want dan sta je een dag later nog te discussieren, over wat de absolute waarheid is. Toegevoegd na 1 dag: N.a.v je toevoeging: Er bestaan wel fun-stickers, met teksten als: "Aan de deur wordt niet gekocht, en geloven doen we ook al". Met excuses als een soortgelijke reactie al is gegeven. Ik heb niet alle 24 reacties doorgespit. ;-)

Je hebt nooit gevraagd om hun bezoek, dus het is maar de vraag wie er beleefd is? Zij dringen tenslotte hun overtuiging op. Ik ben altijd heel snel klaar met verkopers en dit soort gasten aan de deur. Voor mij is altijd, wat ze ook te melden hebben "sorry geen interesse"

Ik heb er ook heel veel problemen mee gehad. Ik was toen ik jonger was nogal verlegen en durfde ze niet echt weg te sturen. Maar ik ben inmiddels alweer 26 en ik ben ruim over mijn verlegenheid heen. Als de Johova's langskomen, dan zeg ik altijd de waarheid. Ik ben altijd vriendelijk en beleeft. Ik zeg dat ik niet geloof en daar ook geen interesse in heb. Meestal wensen ze me een prettige dag, maar je hebt er heus wel een paar die je toch willen overtuigen. Ik zeg dan altijd nog 1x dat ik echt geen interesse heb en groet ze vriendelijk, daarna doe ik de deur dicht. Ze hebben bij mij nog nooit een voet tussen de deur gezet, dus ik weet ook niet of ze dat überhaupt zouden doen. Beleefd blijven en eerlijk, das je beste tactiek. Veel sterkte ermee.

Ik heb me jaren geleden op hun zwarte lijst laten plaatsen zodat ze niet meer bij mij zouden aanbellen. Komen er toch nog JG-ers aan de deur, dan zeg ik dat ze hun lijst beter moeten nakijken. En nog een prettige dag.

In plaats van al deze soort uitvluchten raad ik u/jullie/ alle belangstellenden de volgende stappen aan 1) vraag de verkondiger vriendelijk maar nadrukkelijk of hij op de 'gebiedskaart' die hij of de groepsleider in z'n bezit heeft wil noteren dat je NIET meer bezocht wil worden, en dring hier op aan. Indien je vriendelijk blijft zal hij dat, als je aandringt, zelfs in je bijzijn doen. Vraag hem om dit te mogen handtekenen, en er een kopie van te ontvangen. 2) Zeg hem/hun vervolgens dat dit je vaste besluit is, even vast als hun besluit om bloed te weigeren, en dat je bereid bent, net als zij, hiervoor te sterven. 3) Laat hen vervolgens weten dat, indien zij dit besluit van je niet respecteren, je hiermee naar de rechtbank zal stappen, en bewaar je kopij veilig. In dat geval alleen ben je definitief van ons 'verlost'. Toegevoegd na 2 dagen: Deze suggesties zijn niet doeltreffend , en wel om de volgende bijbelse reden: (2 Korinthiërs 2:17) 17 [Wij,] want wij zijn geen venters van het woord van God zoals vele mensen, maar als uit oprechtheid, ja, als door God gezonden, onder het oog van God, in gezelschap van Christus, spreken wij. Geen enkele ware Getuige zal zich laten 'binden' zolang u niet ondubbelzinnig uw standpunt bekend maakt, en nog van enige twijfel blijk geeft of er verwarring blijft bestaan door 'dubbelzinnigheid want hij heeft meer aan één uitspraak als de hier bovenvermelde geïnspireerde raad, dan duizend of nog meer stickertjes. Zelfs alle stickers van de wereld vormen, geen voldoende hoge muur om ons 'sprinkhanenwerk' (Openbaring 9:1-11) tegen te staan. De 'auteur van de aan ons toevertrouwde 'opdracht tot verkondigen' zegt zelf over het niveau van 'bescherming van zijnentwege waarin we vertrouwen: (Jesaja 54:17) 17 Geen enkel wapen dat tegen u gesmeed zal worden, zal succes hebben, en elke tong die tegen u zal opstaan in het gericht, zult gij veroordelen. Dit is de erfelijke bezitting van de knechten van Jehovah, en hun rechtvaardigheid is van mijnentwege”, is de uitspraak van Jehovah. Hoe spitsvondig ook, hoezeer u ook druk zult blijven uitoefenen, niets kan ons van het tot een goed einde brengen van onze toewijzing welke we op ons genomen hebben om 'het goede nieuws van Gods koninkrijk op de gehele bewoonde aarde te prediken, met succes weerstaan.

Gewoon met het bekende afgezaagde zinnetje "Nee dank u geen belangstelling".Dan heb je ze netjes te woord gestaan en houd je de eer aan jezelf

Bij mijn tante staat aan de deurbel geschreven ' 'geen geloof verkondigingen'. Het helpt wel.

Een sticker bij je deur plakken met NEE - NEE (en dan voor geloofsovertuigen aan de deur) zie ook de site:

Bronnen:
http://www.nietaandedeur.nl/

Vraag de persoon/personen vriendelijk of ze niet meer bij je willen komen. Maar het is nog maar de vraag waarom ze komen. Doen ze dit echt uit geloofsovertuiging? Of: Ik heb ook wel eens gehoord dat Jehova's 3 punten krijgen als ze met iemand aan de deur praten en 5 punten als ze bij iemand binnen mogen komen. In totaal moeten ze ongeveer 1000 punten hebben. Tja... Misschien doen ze het daar wel om. Vraag het eens waarom ze nu eigenlijk komen!

Zeggen dat je hun accepteert zoals zij zijn, maar zelf niet op prijs stelt als ze aan de deur komen. Ik wens jullie wel een fijne dag en veel succes.

Het eigenaardige is dat ze naar mij toe nooit opdringerig zijn. Als het mij niet uitkomt. geef ik dat aan. Misschien dat het helpt als je rustig aangeeft geen prijs te stellen op hun bezoek. Doe je dat geagiteerd dan kunnen ze dat misschien opvatten als dat je in geestelijke nood verkeert. Vanuit hun filosofie heb je dan dringend hulp nodig.

Indien er bij ons iemand aan de deur komt om een product aan te bieden, (om het even wat) dan maken wij daar wel of geen gebruik van. Wij geven duidelijk aan of wij wel of geen gebruik maken van de aangeboden diensten. Het getuigd van goede manieren om beleefd en hoffelijk te blijven. Met betrekking tot de aanbieders mogen zij zich bij ons even opwarmen, het toilet bezoeken of een kop koffie of thee nuttigen. M.b.t. Jehova,s Getuigen zeggen wij dat wij onwrikbaar vasthouden aan ons geloof en ook het hunne respecteren. Als men een lijst zou maken met 1000 ergernissen, dan kwamen de Jehova,s Getuigen bij ons daarin niet voor. (zelfs niet als de lijst groter is)

Ik heb je laatste tien jaar niet meer met opdringerige JG te maken gehad. Ze zijn altijd beleefd. Als je tegen ze zegt dat een volgend bezoek niet meer op prijs stelt, noteren ze dit en komen ze niet meer langs. Je kunt ook een bordje met een dergelijke tekst naast je voordeur hangen.

Ik vraag hen of ze gelukkig zijn in hun geloof..en natuurlijk zeggen zij altijd 'ja'.. Daarna zeg ik dat ik gelukkig ben in het mijne en dat ik graag zou zien dat ze mij hun geloof niet opdringen. Dat doe ik immers ook niet bij hen.. Als ze dan niet vertrekken willen..vraag ik of ze wellicht wensen dat ik mijn woorden iets grover toelicht.. Maar dat laatste wenst men doorgaans niet van mij en dus vertrekken zij daarna.. Netjes en beleefd afgewimpeld..heet dat.. Groet, Ton

Toen ik nog in Amsterdam woonde aan de gracht in 'n benedenhuis ,werd er op 'n zondagmorgen vrij vroeg aangebeld . Ik liep nog in m'n blootje, deed de deur open en daar stond 'n man met 'n jongedame .Ik dee de deur nog wat verder open , en vroeg "waarmee kan ik U van dienst zijn " ? Zij richtten beiden hun blik ten hemel , stamelden iets en liepen met de hand voor hun ogen verder .Ik had 'n hele beroemde Nederlandse op bezoek , en die ligt nu nog in 'n deuk . Ik heb 'n slechte aantekening in hun register gekregen , want er is nooit meer iemand van de J.G. aan de deur geweest. Dit bleek dus absoluut de beste manier te zijn .

Waarom zou je beleefd blijven als hun de opdringers zijn, of opdringen beleefd is. Je begint eerst te antwoorden dat je geen interesse hebt in het Jehova geloof. als hun zo ON-beleefd zijn te blijven doorgaan zeg je gewoon nog een keer dat je geen interesse hebt en doet gewoon aanstalten je deur dicht te doen. Als ze dan nog door blijven gaan en het ON-fatsoen hebben een voet tussen de deur te doen hoef je niet beleefd te blijven maar mag je de deur gewoon wat harder dicht duwen hoor al doen ze zichzelf pijn. Je hoeft niet alles te pikken van mensen, Je hebt ze je antwoord laten weten en wie niet wil luisteren moet maar voelen helaas.

Het idee dat jehova's de voet tussen de deur doen is wel een beetje achterhaalt.Ik kan me niet voorstellen dat er nog echt opdringerige jehova's zijn. Zodra je duidelijk en beslist zegt dat je niet van het geloof gediend bent gaan ze zeker weg.Ooit komen ze wel weer terug maar je zegt gewoon hetzelfde, dit moet toch echt voldoende zijn.

ja niet open doen of zeggen dat je zus uit de jehova's is gestapt werkt

Uitprinten op maat snijden en op je deur plakken. :-) Toegevoegd na 1 minuut: (plaatje aanklikken upload werkt niet best)

Heb iemand aan de deur gehad en heb ook gezegd dat ik geen bloed wil weigeren indien ik dat zou hebben gedaan zei ik hun stond ik hier nu ook niet met hun te praten. toch zeiden ze me geloof je in anderen dingen buiten het bloed ontvangen of geven. Ik zei ik geloof in veel maar als ik met 1 punt niet akkoord ben kan ik moeilijk met het geheel aanvaarden. Toch gaven ze me een boekje mee die ze over enkele weken terug gingen komen halen. Ik zelf heb het ook gelezen want sta voor alles open en heb interesse in alle religie. 2 weken later kwamen ze het ophalen en gaf hun het boekje mee en zei van sorry mij ga je niet hebben als volgeling. Mijn vriendin kwam buiten die totaal tegen de jehova is en liet dit duidelijk blijken ze gingen weg en gisteren stonden ze na 6 maand weer voor de deur. Kijk ik heb er niet echt problemen mee volgende keer zou ik ze zelfs binnen laten en een gesprek mee voeren beetje ervaringen delen. Maar moet wel toegeven indien je nee zegt toch weer op een bepaalde dag aan je deur staan. Dus ben je vriendelijk of onvriendelijk ik weet het niet wel effect het is en wat beter is. Ik zou dus altijd zeggen blijf vriendelijk en vraag hun uitdrukkelijk dat ze de volgende keer niet willen komen. Groeten Ritchie

deze sticker zou moeten werken denk ik

Ik heb zelf nog niet van die stickers gehoord maar net waren er bij ons aan de deur jehova's als je gewoon vriendelijk zegt : sorry,ik heb geen interesse heb je kans dat ze weggaan zeg het dan nog 1 keer vriendelijk vaak hebben ze dan wel door dat ze niet aan het goede adres zijn om hun verhaal te vertellen hebben ze het dan toch niet door dan kun je het best zeggen doei en lopen ze niet weg? dan zou je toch echt de deur dicht moeten doen

25jaar geleden heb ik netjes gevraagd of ze mijn adres uit hun bestand wilde verwijderen,omdat ik al een geloof had, dat hebben ze gedaan,en zich al die jaren ook aan die afspraak gehouden.

Vraag of ze deel uitmaken van de 100 uitverkorenen. De Jehova's geloven er in dat op een dag de wereld ten onder gaat, en dat er 100 mensen het overleven. Maar daar mogen ze niet over praten. Begin er één keer over, en ze komen gegarandeerd nooit terug. Ik heb ze al zo'n 7 jaar niet meer aan huis gehad.

Als je beleefd zegt dat je geen interesse hebt of zal krijgen, dan zetten ze je op het "overtuig me niet" register en slaan ze jou deur de volgende keer over.

Meestal is zeggen dat je geen belangstelling al voldoende! Maar je zou je ook eens kunnen vragen waarom ze zo vaak langs komen soms kan het begrip van een zaak voor opheldering zorgen waardoor opdringerig veranderd in intresse ieder mens neemt namelijk de beslissingen in zijn leven naar de informatie die hij op dit moment bezit zo dacht men vroeger dat de aarde plat was en als je dan tegen mensen had gezegt dat de aarde rond was zouden ze dat ook opdringerig hebben gevonden maar nu zijn we blij met die informatie die we nu bezitten want dan kunnen we verder varen met ons bootje en hoeven we er niet bang voor te zijn dat we er af vallen dus het tot je nemen van informatie is altijd goed mischien zou je eens een keer kunnen luisteren naar wat ze te zeggen hebben (mischien is de aarde toch rond) in ieder geval succes met je beslissing op dit forum heb je genoeg informatie die je kunt overdenken daarbij mischien wel in acht nemend dat men de boodschap die Jezus bracht ook opdringerig vonden ze hebben hem zelf daarvoor ter dood gebracht is dat ook niet wat Jezus volgelingen zouden ondervinden tegenstand en lijden groetjes mealycook

Ik ben ooit eens de discussie met ze aangegaan. Gewoon op een heel normale vriendelijke manier. Maar toen ik ze vertelde waar ik nog `t meest in geloofde, reincarnatie, gidsen, engelen, entiteiten enz......, wisten ze niet hoe snel ze weg moesten gaan. Ik stond echt compleet verbaasd ze na te kijken!! Geen gedag, helemaal niks! Weg, foetsie!! Nog net niet rennend! Alsof ze zelf een geest hadden gezien. En ik was in de veronderstelling dat we een heel leuk gesprek hadden. Dus, begin ook eens spontaan over dat soort onderwerpen.......

Ik heb gezegd dat ik liever zelfstudie doe, en uiteindelijk zijn ze dan ook niet meer teruggekeerd. Groetjes, Kristof

Bronnen:
Eigen ervaring

stickertje op de deur met als text: geen gezeik van jehova's in deze wijk

wel, ik heb er persoonlijk niet zo een grote weerstand tegen. als ik tijd heb doe ik een praatje en dan laat ik weten dat ik niet van plan ben me te bekeren. soms zijn die praatjes best interessante discussies. mijn zus is ook getuige en wij hebben al jaren dergelijke discussies. ik leer daar veel van bij, maar ben na 20 jaar nog altjid niet van plan om lid te worden van de getuigen. misschien is zij bij een "goede" groep gekomen, maar in ieder geval is zij in positieve zin veranderd sinds ze getuige is : liefdevoller, socialer, rustiger... ik ben ook bij haar dus ten rade gegaan met je vraag en zij zei dat je bij opdringerige getuigen gewoon naar de koninkrijkzaal kan bellen of mailen en doorgeven dat je lastig gevallen wordt. dat zou volgens haar niet de bedoeling zijn : als mensen niet geïnteresseerd zijn moeten z eje met rust laten. sommige broeders en zusters schijnen dat er moeilijk mee te hebben, en als dat bekend is worden die op het matje geroepen.

Vraag ze volgende keer gewoon Waarom ze langs de deur komen. Ze zullen je dan zeggen waarom, daarna kun je zeggen dat je geen interesse hebben, maar na een jaar of half jaar zullen ze nog eens komen om te kijken of je nog steeds ongeïnteresseerd bent. Het is niet om je te bekeren, alleen om de "goede ervaringen" te delen met mensen, zodat ze ook een gelukkig leven kunnen hebben.

'Ik ben ongelovig/ik heb een ander geloof/ik heb geen interesse' moet eigenlijk genoeg zijn. Aardig van je dat je beleefd wilt blijven, maar zij komen ongevraagd en (sommige) blijven doorzeuren tot je de boekjes hebt gepakt en hebt beloofd ze door te lezen. Is dat dan beleefd?

Gewoon een sticker makenen ter hoogte van de bel hangen: liever geen Jehova-bezoek.

je kunt ofwel hen meteen de deur wijzen, of je kunt hen ook iets van interesse tonen, en dan later zeggen dat je niet meer geinteresseerd bent, dat je je weg gevonden hebt in dit "aardse leven".....

Als ze zeggen 'Ik kom Jezus brengen' moet je zeggen: "Zet 'm daar maar neer" Werkt bij mij altijd, misschien een beetje aan de grove kant, maar ik ben niet van die opdringerige mensen. Ik bepaal zelf mijn geloof wel.

De beste methode is al hun drukwerk en boeken aan te nemen en in de brievenbus te laten werpen, zoveel mogelijk. Ze betalen deze lectuur namelijk uit eigen zak. Als we met zijn allen alles aannemen, zal het uiteindelijk vanzelf ophouden. Maar dat zou wel gemeen zijn ;)

goeie vraag! zeg: ik ben niet geïnteresseerd ik ben al lid van -de katholieke kerk bijvoorbeeld- blijf wel beleefd maar je hoeft niet aardig te blijven als zij dat ook niet zijn. zeg mischien ook dat wat oe geschiedt doet dat ook een ander niet (of zoiets)

Jehovah's Getuigen hebben een eigen jargon. Een soort hoogdravende taal, doorspekt met bepaalde uitdrukkingen, die de 'gewone' burger niet zo goed verstaat. Ze zijn behoorlijk gehersenspoeld, zoals ook ik jarenlang was! Vandaar mijn bijdrage om deze schadelijke manier van denken geen voet aan de grond te geven. Eén belangrijk kenmerk van een JG is, dat hij niet kan luisteren, ze zijn niet wezenlijk geïnteresseerd in jou, ze doen alsof. In feite gaan de meesten van hen met tegenzin 'in de velddienst'(zoals dat heet), ze moeten aan een aantal uren voldoen en aan het eind van de maand hun 'verkondigersbriefje' inleveren. Verder hebben de 'enthousiasten' onder hen, een akelige, betweterige houding, waarvan ze zichzelf vanwege de hypnose niet bewust zijn. Hun tijdschriften zijn met negatieve feiten geladen en wijzen naar de tijd dat 'Gods Koninkrijk' alle problemen zal oplossen door de 'goddelozen'(alle niet- Jehovah's Getuigen) te vernietigen. Bijgevoegd een video, helaas alleen in het Engels, kijk hem anders even met iemand die het kan vertalen als je deze taal niet machtig bent. Je kan wellicht met deze info iemand bevrijden, voordat ze hun familie en vrienden de rug toekeren en inruilen voor hun zgn 'broeders en zusters'. Ik wens jullie wijsheid toe en een gevat antwoord!

Sorry maar ik heb geen interesse in een gesprek

Deur open met de hond naast je en zeggen dat je geen interesse hebt.

Kritische vragen over de bijbel vragen is ook vaak leuk om te zien hoe ze reageren... Zoals als adam en eva voorvaderen van alle mensen zijn zijn wij een resultaat van inteelt is dit niet door god verboden? Er is een bod gij zult geen beeltenis schepen waarom kennen wij jezus dan als een man met baard en lang haar dat is toch een beeld dat van hem is gevormd? Waarom wil god dat goede mensen dood gaan? Wat als je dood gaat en jahova bent geweest en je komt niet in de hemel? Etc etc etc

Mijn mening is dat mensen beleefdheid vaak verwarren met niet zeggen waar het op staat. Mensen zullen wanneer ze iets gedaan willen krijgen altijd doen alsof je 'onbeleefd' bent tenzij ze je toch echt eerst een tijdje behoorlijk hebben kunnen jennen. Dus je kunt kiezen. Dat laatste, of je zegt gewoon zonder woede ofzo in je stem alsof het de normaalste zaak van de wereld is: 'ik ben niet geïnteresseerd in jullie verhaal' en doet de deur dicht. Assertiviteit heet dat. Wat die stickers betreft, wat dacht je van 'geen jehova's'.

Ik laat me op hun lijst zetten van niet meer aanbellen, ook niet na een paar jaar nog eens proberen. Ik woon er nog steeds... Ze sputteren dan een beetje tegen, maar ik weet dat die lijst bestaat. Wel krijg je dan altijd een vuile blik van ze als ze langs lopen, maar dat doet geen pijn.

gewoon zeggen dat je bloeddonor bent..is ook zeer tegen hun geloof.

zeg gewoon dat je moslim bent ofzo

Als je de volgende keer vriendelijk aan een Jehovah's getuigen vraagt of je op een lijstje gezet mag worden om niet meer bezocht te worden doen ze dat. Misschien dat ze over 2 jaar weer eens bij je komen of te vragen of je nog steeds zo over denkt. Klaar!!!!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100