zijn wicca's christelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, Wicca is op zichzelf al een religie. De twee religies lijken me ook zeer lastig verenigbaar, dus ik zou er van uit gaan dat de standaard wicca-aanhanger verre van christelijk is.

Nee. Christenen houden zich niet bezig met magie en heksen. Dat zijn de valse profeten waar in de Bijbel tegen gewaarschuwd wordt.

Nee wicca's zijn zeker niet christelijk. De bijbel zegt in Deuteronomium 18:10 "Er dient onder u niemand te worden gevonden die zijn zoon of zijn dochter door het vuur laat gaan, niemand die aan waarzeggerij doet, geen beoefenaar van magie, noch iemand die voortekens zoekt, noch een tovenaar, 11 noch iemand die anderen door een banspreuk bindt, noch iemand die een geestenmedium of beroepsvoorzegger van gebeurtenissen raadpleegt, noch iemand die de doden ondervraagt. 12 Want iedereen die deze dingen doet, is iets verfoeilijks voor Jehovah, en wegens deze verfoeilijkheden verdrijft Jehovah, uw God, hen van voor uw aangezicht."

Bronnen:
Bijbel

Nee, de bron van wicca is uit satan en zijn demonen. De vijand doet zich voor als een engel van het licht. Heeft niets met het Christelijk geloof van doen. Het wordt allemaal netjes verpakt als een natuurreligie. Maar de symbolen en rituelen zijn kenmerken van de vijand van God, de satan. Hier moet je van weg blijven anders wordt je ( langzaam ) geestelijk gebonden. Het is verre van onschuldig. Toegevoegd na 1 uur: Gods Woord veroordeelt occulte praktijken en maakt duidelijk dat ze deel uitmaken van de strategie van Satan, die in Johannes 8:44 'de vader van de leugen' wordt genoemd. Satan wil mensen op een dwaalspoor brengen. Satan en zijn demonen stellen alles in het werk om de mens te vernietigen en hem van God weg te leiden. In de Bijbel staat dan ook dat we niet hebben te worstelen tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de machthebbers van de duisternis van deze wereld, tegen de geestelijke boosheden in de lucht" (Efeziërs 6:11-12). Dit zijn onzichtbare boze machten. Christenen dienen het Koninkrijk van God te zoeken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100