Valt Israël onder de Arabische wereld?

Als het over de Arabische wereld gaat, denk ik vaak aan Islamitische landen in het Midden-Oosten, maar klopt dit wel. Valt Israël ook onder de Arabische wereld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Arabisch is in de eerste plaats een taal die weliswaar in grote delen van het Midden-Oosten wordt gesproken maar lang niet overal. Om te beginnen inderdaad in Israël wel door de Palestijnen maar niet door de Joden maar ook in grote delen van Irak is Arabisch niet de eerste taal, terwijl ook Syrië een Koerdische minderheid heet. Ook in Afghanistan en Iran wordt geen Arabisch gesproken, kleine minderheden daargelaten. De Koran is weliswaar in het Arabisch geschreven maar de islam is ook buiten Arabisch sprekende landen wijdverbreid. Je kunt dus niet zeggen dat het Midden-Oosten gelijk is aan de Arabische wereld maar evenmin dat die wereld hetzelfde is als de Islamitische landen.

Neen, Israël valt niet onder de Arabische wereld. Toegevoegd na 1 minuut: Het mag dan wel omgeven zijn door Arabische, Islamitische landen, zelf is het dat niet.

de Arabische bevolking groeit snel. verwacht wordt dat binnen enkele jaren de Palestijnse bevolking de overhand zal nemen qua aantal. Israël is een mix tussen Europa en USA.

ten eerste Europa is 100% azië!!! Dat heb ik me laten vertellen door onze nederlandse gids die in israel woont. Het valt onder een Arabische cultuur. Ja.