Hoe vaak moet een moslim naar de moskee?

Moet een moslim iedere week één of twee keer naar de moskee, of anders misschien?

Mijn vraag is ook: moeten ze op bepaalde dagen naar de moskee? Vrijdag of zondag of .. hoe zit dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is gewenst voor een moslim om op vrijdag naar de moskee te gaan om samen te zijn met andere mede-gelovigen en te bidden. Dit is echter geen moeten!! Er zijn velen die bijvoorbeeld alleen met het Suikerfeest of Slachtfeest de moskee bezoeken. Anderen komen nooit in een moskee en kiezen ervoor om hun geloof thuis te praktiseren. Toegevoegd op 29-05-2009 10:16:43 Ter aanvulling: Vrijdag is een zeer gezegende dag in de week in de islam. Vandaar de vrijdag. Toegevoegd op 29-05-2009 10:35:17 Ik heb nog wat aanvullende informatie die wellicht interessant is: de moslim krijgt meer 'credit' wanneer hij met anderen samen bidt. Dus voor een aantal is dit een bewuste keus om te bidden in de moskee. Verplichting is moeten, dat is hier echter niet aan de orde. Wenselijk is het woord wat van toepassing is.

Op vrijdag is het voor mannelijke moslims verplicht om naar de moskee te gaan voor het gezamenlijke middaggebed. Dus minimaal 1 keer per week. Toegevoegd op 29-05-2009 10:12:28 Dit geldt overigens niet voor de vrouwen,zij mogen gaan wanneer hen dat het beste schikt.

Ik was eens op vakantie in Turkije. Naast ons op het strand zat een Turkse familie. De man sprak Nederlands, want hij had jaren in Deventer gewerkt als gastarbeider. Toen vanuit de minaret van de moskee de oproep tot gebed klonk, bleven hij en de meeste andere Turken gewoon doen waar ze mee bezig waren. We hebben hem toen heel voorzichtig gevraagd hoe dat nu zat, en of hij en de andere Turken niet moesten gaan bidden. Hij was gelukkig heel open, en niet beledigd door onze vraag. Hij legde uit dat die oproep vanaf de minaret een *uitnodiging* tot gebed was. Geen plicht. Het is de vrije keus van eenieder om wel of geen gehoor te geven aan die uitnodiging. Hetzelfde zag ik vorig jaar tijdens een vakantie op Java. Overwegend islamitisch. Maar er loopt van alles door elkaar, van de altijdbidders tot de nooitbidders. Het was ramadan, maar 's middags stonden er lange rijen moslims bij de Dunk'n Donut. Anderen hielden zich aan de ramadan, maar mochten overdag wel drinken. Onze chauffeur hield zich wel aan de ramadan, en dronk overdag zelfs geen water. Hij had er geen bezwaar tegen dat wij, naast hem zittend in de auto, wel water dronken in zijn aanwezigheid. Waren alle moslims maar zo tolerant. En alle christenen.

Op vrijdag, maar het is geen moeten.

Op vrijdag zijn alle mannelijke moslims verplicht het middaggebed in de (vrijdag-)moskee te doen. De salat of salah is het rituele gebed binnen de islam. Het is een van de vijf zuilen van de islam en dus verplicht (fard). Moslims zijn verplicht vijf keer per dag de salat te verrichten, volgens een Hadith door God aan Mohammed gegeven tijdens de Nachtreis. Ook op feestdagen (Eid-ul Fitr en Eid-ul Adha) is het gebruikelijk speciale salats te verrichten, meestal in zeer grote groepen. Toegevoegd op 29-05-2009 15:29:04 (Zie onderste link om te lezen waarom het verplicht is voor mannen om op vrijdag naar de moskee te gaan)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Salat_(islam)
http://www.islamhome.nl/forum/viewtopic.ph...

Hij moed niets maar moed mag 5 of 6 keer perdag bidden

voor moderator die mijn antwoord verdwijderde, ik bedoelde dat als het om een echte moslim gaat, is hij overal in moskee, oftewel neemt hij moskee over met zich mee, dus is hij in zijn hart en gedachten in moskee 24/7 en het maakt niet uit waar hij is als je mij in pm nog kan uitleggen wat je in mijn woorden beledigend vond zou het helemaal fijn zijn Toegevoegd op 29-05-2009 19:40:52 over met zich mee=>overal met zich mee