Wat ben je precies als je wél in God/Allah gelooft, maar geen moslim of christen bent?

Ik ben als een moslim opvoed, maar ik vind al de dingen waar de moslims in geloven totale onzin (ook de rituelen enz.), maar toch geloof ik wel in een God, hoe kan je zo iemand noemen? Niet volledig ongelovig toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan ben je op het punt waar ik op mijn zestiende was, en nog wel geloofde wat me met de paplepel was ingegoten, maar steeds minder vertrouwen kreeg in het instituut kerk. Later ben ik me gaan realiseren dat het hele fenomeen religie een door mensen uitgevonden instituut is, aanvankelijk als verklaringsmodel voor de (toen, en voor veel mensen op veel punten nu nog) onbegrijpelijke wereld om ons heen, maar later zeker ook als machtsmiddel. Toen was geloven geen kwestie meer van eerbied voor en vetrouwen in de onvoorzienigheid, en zelfs de personificatie daarvan in de zin van één oppermachtig wezen dat zich met individuele mensen bemoeit en tot op zeker hoogte te beinvloeden is, maar een in de cultuur ingebakken 'waarheid' waar je niet zomaar meer van loskomt zolang je bent afgesneden van alle informatie om en rond het tegendeel. Inmiddels ben ik helemaal los van het God-idee, en zelfs bij vlagen zeer gekant tegen het instituut 'georgniseerde religie', en daarmee een echte atheist. De fase waar jij in zit zou kunnen liggen tussen het iets-isme (er is wel iets persoonlijke-God-achtigs maar ik weet niet wat) en agnosticisme (ik geloof maar weet niet waarin, maar wel in dat er meer is (niet per definitie een God) en wil onderzoeken wat). Hoe zich dat verder gaat ontwikkelen zal afhangen van welke kennis je waar zoekt, wie je daarvoor om je heen verzamelt en of je voldoende gelooft om eventueel voor een andere godsdienst te kiezen die je WEL aanspreekt. Ongelovig ben je pas als je besluit dat je gewoon niet gelooft dat er meer is, totdat dat aangetoond kan worden. Dat is nog wel een paar flinke stappen verder, en lang niet iedereen komt op dat punt. Al is het maar door de in de kindertijd diepgewortelde angst voor 'stel nu dat....'. Helaas hebben mensen (kinderen) geen enkele vrijheid van geloof en religie, en is die vaak zeer gebonden aan de omgeving / cultuur. Dat kan het een zware en pijnlijke zoektocht maken. Voor de religie in kwestie echter ben je hoe dan ook een afvallige / ongelovige / afgedwaalde / verloren ziel, wat bij sommige religies geen prettige positie is.

Volgens mij ben je dan een gelovige.

je bent een theïst Toegevoegd na 49 seconden: kijk maar op wiki

Ik kan niet goed over jou oordelen, maar ietsisme is misschien het woord wat je zoekt. Je gelooft dat er iets is, een God.

Volgens mij ben je gewoon spiritueel. Ik ben dit ook maar op een ander manier. Het is niet erg als het geen precieze naam heeft waar of wie je in gelooft. Dit is erg persoonlijk. Doen wat voor jou goed voelt.

Je zou Pantheist kunnen zijn of je kunt geloven in een niet persoonlijke God.

Dat maakt je een humanist. Je ontkent het ontstaan van God niet, en je neemt je verantwoordelijkheid in eigen handen ( dus niet het passieve : als God het wil...dan zal het wel zo moeten zijn... het is mijn lot...) Als je jezelf hierin herkent, zou ik dit begrip op internet uit gaan spitten. Succes!

Als je gelooft in één God/god, ben je monotheïst. Maar gezien je uitleg ben je vooral op zoek naar hoe je jezelf zou moeten omschrijven, correct? Dat zou kunnen zijn: gelovig, godsdienstig, religieus, vrijzinnige moslim, (als je jezelf nog altijd vooral als moslim ziet) theïstisch, niet-praktiserend gelovig, niet-praktiserend moslim, of godvrezend (waarbij 'vrees' in deze zin niet betekent dat je bang bent voor (een) god, maar dat je een groot respect hebt voor hem).

Dit klinkt even raar, omdat de meeste mensen uit onwetendheid denken aan die sekte met oranje en rode doeken, waar men de hele dag hare krisjna roept,, maar wie verder kijkt, zal dit beamen.... Iemand die in God gelooft, maar geen Jood, geen Christen en geen Moslim is, zou je misschien een volgeling van de leer van Zelfkennis van Sri Krisjna kunnen noemen. Een volgeling van Sri Krisjna is iemand die de wetenschap erkent en toch in een persoonlijke God gelooft. Zo iemand gelooft in zichzelf en in Zelfkennis, waardoor hij zichzelf verlost van zijn eigen beperkingen, door manieren te zoeken om zijn geest te leren kennen. Dit is het geloof van Albert Einstein, Martin Luther King, Ghandi en vele anderen geweest. Ikzelf geloof er ook in. Wil je weten of ik de waarheid spreek? lees de Bhagavad Gita achter de link...( adobe bestandje met de naam Gita.PDF) Groeten Juda.

Bronnen:
www.arsfloreat.nl/downloads.html

dan ben je een 'kafir'of ongelovige simpel toch :)

Je kan jezelf spiritueel Moslim noemen of één van de andere benamingen hierboven. De naam maakt niet zoveel uit als wat je voelt. Tussen haakjes: Islam betekent onderwerping. Het gaat om geloven in een God. Dus kan je je eigenlijk ook wel nog altijd Moslim noemen. Er zijn ook gematigde stromingen binnen de Islam. Misschien voel je je daar meer in thuis? Ik denk dan bvb aan de Alevi. Dit vind je trouwens in steeds meer religies terug. Je bent dus niet de enige. Er zijn mensen die geloven dat we op weg zijn naar één wereldgodsdienst.

Neen je bent geen ongelovige, soms worden deze mensen agnost genoemd, wat zoveel betekent dat ze wel een soort GODsbesef hebben maar daar geen label aan geplakt hebben.(Agnost betekent niet weten) In mijn optiek zou het me niets verbazen als God (van de Bijbel) en Allah een en dezelfde God zou blijken te zijn. De eerste Bijbelboeken zijn immers hetzelfde als de Koran en het kan er bij mij moeilijk in dat er twee goden zijn die in het begin identiek handelen. Een gelovige wordt omschreven als iemand die een route volgt, bij Moslims ( Mohammed), zowel als bij de Christenen(Jezus als Zoon van God) Ik kan heel goed met je meevoelen dat je jezelf NIET als ongelovige beschouwt, zelf zou ik je dan ook nooit een ongelovige noemen.

Je bent gewoon moslim. De islaam is een Pad. Dat Pad begint met: Er is geen andere godheid dan God. Een stapje verder is: Mohammed (vzmh) is de Boodschapper van God. Weer een stapje verder is het gebed verrichten, weer een stapje verder etc. Je staat op het Pad, want je zegt dat God er is, dus ben je moslim. Of je iets wel of niet doet, dat wordt later door God beoordeeld of dat een juiste beslissing van je was. In de H. Qur'aan staat: 'In godsdienst is geen dwang.' Doe wat je doet met hart en volg het goede.

eucje denkt: je bepaalt zelf of en waneer je gelovig bent of niet. ook wanneer je ongelovig bent of niet. je kan een goed gelovige zijn zonder dat je dit aan wie dan ook aantoont door b.v. naar de kerkt/moskee te gaan. over het algemeen bepalen anderen over iemand wanneer deze wel of niet gelovig is, en wel hoe je 'bewijst' in hoeverre je achter je geloof staat. zo zijn er mensen gelovig omdat dit ergen op een papiertje staat of bv gedoopt zijn. maar het zegt niets over de persoonlijke overtuiging van het geloof. ik hou het dus op: gelovig

Je bent GEEN ietsist. Dat zijn mensen die denken dat er wel iets is na de dood, maar ze weten niet goed WAT. Je bent a-religieus, maar wel gelovig. Niet religieus dus, maar je gaat er wel van uit dat er 1 god is. Geen antwoord op je vraag, wel grappige toevoeging: Ga je er trouwens vanuit dat er 1 god is? Dat kan, maar in de geschiedenis van de mensheid is dat iets relatief nieuws. Voor zover we weten waren de Joden een paar duizend jaar geleden de eerste mensen die uitgingen van het idee dat er 1 god is. Zo'n 2000 jaar geleden ontstond het christendom met 1 god, en zo'n 1400 jaar geleden ontstond de islam. Verder zijn of waren er (voor zover we weten) geen religies die uitgaan van 1 god.

Je bent wel een theïst, dus iemand die in God gelooft, maar je hangt geen religie aan. Nu is het meest belangrijke in de Islam dat je allereerst in God gelooft, dit heet 'iman etmek' in het Turks, dat 'geloven' betekend, maar daarna hoor je ook in al zijn profeten te geloven, tot de laatste, want hun hebben het woord van God gebracht en mede door hun weet jij dat er een God is. Wat ik nu ga zeggen zal voor islamieten grof klinken, maar als we het over de regeltjes gaan hebben komen we op een hele andere Islam uit. Dat is de Islam die jij gewend bent. Deze Islam is niet de Islam die de profeet verkondigde. Deze Islam waar ik het nu over heb is vervormd na de dood van de laatste profeet. Precies zoals met het Christendom is gebeurt, is hetzelfde met de Islam gebeurt, behalve dat de Koran nooit gewijzigd is, wat met de Bijbel wel is gebeurt. De Islam die jij nu kent, wil ik liever geen Islam op zich noemen, maar ik noem het Soennisme. Het Soennisme is de grootste stroming binnen de Islam. Voorbeeld; omdat er meer Christenen zijn dan andere gelovigen, wilt dat zeggen dat het Christendom perse gelijk heeft? Nee. Iedereen weet hoe het Christendom zijn zieltjes heeft gewonnen. Zo is het precies hetzelfde met het Soennisme. De gezegde luidt; de overwinnaar schrijft de geschiedenis. Ik zou zeggen, onderzoek eens wat meer over de Islam, met al zijn stromingen en opvattingen (vooral het Soefisme, dat is een spirituele opvatting binnen de Islam), maar vergeet niet dat je tijdens je onderzoek altijd je gezonde verstand moet gebruiken. Kijk eens verder dan je neus lang is, want blijkbaar ken jij alleen de Islam die jou ouders kennen, erg eenzijdig, onwetend en kil.

Zeker ongelovig. Islam betekent overgave aan Allah(de God). Als jij zijn richtlijnen verwerpt dan ben je idd kafir. Kafir betekent letterlijk: Hij die God's woord verwerpt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100