mag er in Lourdes as worden verstrooid, wil namelijk een beetje as van mijn moeder en haar tweelingbroer mee geven aan onze pastoor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

As verstooieen moet meestal met een vergunning al doet lang niet iedereen dat. Of het in Lourdes mag, geen idee maar het gaat maar om een kleine hoeveelheid dus ik zou het gewoon aan de pastoor meegeven en er geen probleem van maken. Wel een heel lief idee, vind ik.

-Lourdes was een plek waar men hoopte op een wonderbaarlijke genezing van Maria voor een of andere door de dokter opgegeven ziekte. -Mag ik het zo zeggen, zoals ik het voel; als je toch de complete as hebt van erg geliefde mensen, waar je toch van hoopt dat de energieën van die personen op de een of andere manier er waarschijnlijk nog aanwezig van kunnen zijn in welke vorm dan ook, wat kan het nut ervan zijn dat je die stoffelijke energieën zover van elkaar laat scheiden. -Ik denk hierbij aan; of het nu over de botten of as gaat, dat men altijd tracht de resten van iemand voor zover als het mogelijk bij elkaar te houden op één plek. -Wie zijn die mensen die menen dat je overal een vergunning voor moet hebben en wie ben jij die met jouw familie bepaalt waar je de as verstrooit op een geliefde plek van de overledenen, waarbij jullie (indien gewenst) nog de plek en herinneringen aan die personen kunt bezoeken als er een behoefte naar ontstaat. -Al heb ik minder geloof in een God of de wonderen van Maria; de stoffelijke resten van de mens waar ik van gehouden heb horen bij elkaar op een plek als het kan. -Ik zie weleens een boom in het bos of het park, waarbij ik denk; daar wou ik van de rest van mijn niet zijn, willen wonen. - Mochten er personen zijn die mij hier af en toe willen bezoeken; zij zijn van harte welkom!

In Nederland moet je toestemming hebben van de eigenaar van de grond om as uit te strooien. Dat zal in het buitenland niet anders zijn. In principe mag de as weg uit Nederland, maar veel landen laten de as niet toe zonder toestemmingsverklaring van de betreffende ambassade. Dat is het formele verhaal. Maar ik vind dat jouw pastoor degene is die dit soort dingen zou moeten weten. Dat is toch een geloofsdeskundige? En daar komt nog bij dat als hij een klein busje as meeneemt en dat daar ergens uitstrooit er geen haan naar zal kraaien. Maar dan zou die pastoor iets illegaals doen. En wil hij dat? Doet ie dan geen zonde?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100