wat voor werk mag je doen als je 13 bent

als je 13 bent en je wild werken , want voor werk kun je dan doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou oppas mogen zijn, vaak is dat voor ouders wel handig om iemand te hebben die in de avonduren even kan oppassen/babysitten.

13- en 14-Jarigen mogen alleen "niet industriële hulparbeid van lichte aard" verrichten. Een 13- of 14-jarige moet altijd onder toezicht werken. Je mag niet in een fabriek aan de slag of werk doen dat risico's met zich meebrengt. Ook mag je geen kassawerk doen. Wat mag je wel: - vakken vullen - oppassen - auto's wassen - helpen bij het rondbrengen van folders/huis-aan-huisbladen - helpen bij schoonmaken - bollen pellen - helpen in de keuken van een bejaardentehuis Hoeveel uur mag je werken als je 13 of 14 bent? - Nachtdiensten en op zondag werken is verboden. - Maximaal 5 werkdagen per week. Tijdens een schoolweek mag je: - Niet werken na 19.00 uur 's avonds en niet voor 08.00 uur 's morgens. - Maximaal 12 uur werken. - Per schooldag niet meer dan 2 uur werken. - Op zaterdag niet meer dan 6 uur werken. Tijdens vakantie mag je: - Niet werken na 19.00 uur 's avonds en niet voor 07.00 uur 's morgens. - Niet meer dan 7 uur per dag werken. - Maximaal 35 uur per week werken. - Maximaal 4 weken werken, waarvan maximaal 3 weken achter elkaar.

Bronnen:
http://www.arbobondgenoten.nl/arbothem/jeu...

Prei poten Aardbeien plukken Frambozen of bessen plukken

Op schooldagen mag je klusjes rond het huis en in de buurt doen en er moet een volwassene bij je in de buurt zijn die op jou let. - werken in de tuin van je ouders, buren of familie; - wassen van de auto van je ouders/familie/vrienden/buren; - oppassen bij familie en vrienden; - helpen rondbrengen van folders, dus niet je eigen krantenwijk. Maar je mag wel maximaal 2 dagen in de week helpen verspreiden van huis aan huis bladen; - helpen in de huishouding van je ouders/familie/vrienden/buren’ - helpen bij de kinderboerderij. Maar je mag niet in een fabriek werken. Ook mag je niet werken in een horecagelegenheid waar alcohol wordt geschonken, bijvoorbeeld in een restaurant. Of in de keuken van een horeca gelegenheid. Op zaterdag en in de vakantie mag je net iets meer: - helpen in een winkel, maar niet achter de kassa. Je mag wel helpen met vakken vullen of inpakken. Met helpen wordt bedoeld dat je het werk niet in je eentje of zelfstandig mag doen; - je mag werken aan de lopende band, maar alleen als je ouders hiervoor een contract hebben getekend met je baas; - helpen bij lichte werkzaamheden zoals op een manege, camping, speeltuin of pretpark; - helpen in een restaurant of hotel maar je mag niet in de bediening; - groente en fruit plukken. Maar er mag niet net gespoten zijn met bestrijdingsmiddelen; - bollen pellen als je niet met een machine hoeft te werken.

Bronnen:
http://www.jipdenhaag.nl/thema.php?jipvar=...

krantenwijk

Geen krantenwijk, moet je 15 zijn. Wel mag je folders rondbrengen.

Mijn dochter liep en loopt folders en kranten (14 jaar) en ze heeft tomaten geplukt. Ps. wilT schrijf je niet met een D :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100