Wat is de preciese betekenis van (...)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

5. De haakjes kunnen in combinatie met het beletselteken (drie opeenvolgende puntjes) ook aangeven dat een gedeelte uit een citaat is weggelaten: (15) In een artikel van De Vries wordt gesteld: 'De AOW als oudedagsvoorziening is (...) te beschouwen als een van de belangrijkste verdiensten van de verzorgingsstaat.' bron: http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/720/ Hier vind je alles over de betekenis van (...): Trouwens, (...) heet eigenlijk "het beletselteken" http://nl.wikipedia.org/wiki/Beletselteken Het (...) teken wordt gebruikt: # Om in een citaat aan te geven dat er iets is weggelaten. Meestal wordt het dan tussen haakjes gezet. De zon is een (…) belangrijke ster. Hier is weggelaten: voor ons in alle opzichten. # Om aan te geven, dat iets te denken geeft Tijdens de brand vluchtte de pastoor met zijn vrouw (…) uit de pastorie.

Helemaal niets. Echt helemaal niets. Voeger kwam dit heel veel voor op deze website, de laatste tijd minder.

dat je iets wilt vertellen wat niet direct met hetgene te maken heeft maar dat je er toch even bij wilt zetten te verduidelijking

dat betekend een sheldwoord

Bronnen:
shelden

(...) betekent in bijvoorbeeld het Nederlands examen dat er een stuk is overgeslagen uit een tekst.

In de literatuur wordt dit gebruikt om, wanneer je een stuk tekst van een ander overneemt maar niet het gehele citaat, aan te geven dat daar een stuk is weggelaten. In het geval van de voorgaande zin kan het dan worden: In de literatuur wordt dit gebruikt om (...) aan te geven dat daar een stuk is weggelaten.

"De drie puntjes die aangeven dat een deel van de tekst is weggelaten, worden wel het beletselteken genoemd. Dit teken bestaat uit drie puntjes – niet meer en niet minder – en het wordt bij voorkeur niet vast geschreven aan het woord ervoor of erna."

Bronnen:
http://www.onzetaal.nl/advies/beletsel.php

Dat is het zogenoemde beletselteken, in het Engels wordt het ook wel 'ellipsis' genoemd. Het geeft bijvoorbeeld aan dat er nog meer komt, maar dat de zin wordt afgebroken, bijvoorbeeld bij een stukje dialoog in een boek waarbij een persoon een andere persoon in de rede valt. Voor een iets uitgebreidere uitleg kun je ook onderstaande link bezoeken:

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Beletselteken

Met () er omheen weet ik niet... ik doe ze in plaats van een komma... rustmomentje in de tekst.

dat mag je zelf invullen! :) of een scheldwoord dat begint met de K of L.

dat doen mensen voor een antwoord die je zelf in kan vullen iets dat je al weet en het je zelf laat bedenken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100