waarom bestaan kindsoldaten?

Weet jij het antwoord?

/2500

omdat je niet snel op een leger kindsoldaten gaat lopen schieten, je gaat toch niet zomaar kinderen doden? ook is het zo dat kindsoldaten het makkelijkst te ronselen zijn/geweldadig ontvoeren.

Deze zijn makkelijk in te zetten en erg goedkoop.. Erg zonde!

omdat kinderen makkelijk te pakken zijn door het leger, ze zijn bang en doen wat je zegt,. ze zijn goedkoop en ze kunnen ze alles wijsmaken. ze worden al heel jong gehersenspoeld en ze weten niet meer goed wat ze doen.

De mensen die de oorlog begonnen zijn hebben verschillende redenen om kindsoldaten in te zetten: ze zijn klein, lenig en goedkoop. Kinderen kun je nog erg veel leren. Ze kunnen niet goed inschatten hoe gevaarlijk een situatie is en zijn niet bang om dood te gaan. Ook hebben ze geen gezin dat van hen afhankelijk is en ze nemen dus meer risico’s. Een deel van de 300.000 kindsoldaten heeft zich door de omstandigheden aangesloten bij een leger. Vaak gaat het om weeskinderen, vluchtelingenkinderen of kinderen uit extreem arme of gebroken families. In het leger hebben zij onderdak, bescherming en voedsel, of tenminste een geweer waarmee zij hun voedsel kunnen stelen. Sommige kinderen hebben zich aangesloten bij een van de strijdende partijen om de dood van een van hun familieleden te wreken. Tienduizenden kinderen worden echter onder dwang gerekruteerd en ontvoerd door gewapende groepen. In Sierra Leone werden naar schatting twintigduizend kinderen ontvoerd door de rebellen van het Revolutionary United Front. In Uganda zijn meer dan dertigduizend kinderen ontvoerd door het Lord’s Resistance Army. In Congo worden kinderen door alle strijdende partijen onder dwang gerekruteerd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kindsoldaat
http://www.amnesty.nl/encyclopedie_lemma/1296

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100